Maaret Kallio kirjoittaa nettisivuillaan palautteesta, joka Ensitreffit alttarilla -sarja on saanut. Kuva: Ava.
Maaret Kallio kirjoittaa nettisivuillaan palautteesta, joka Ensitreffit alttarilla -sarja on saanut. Kuva: Ava.

Maaret Kallio miettii nettisivuillaan, ketkä ovat niitä, jotka ilkeilevät. – Millainen on ihminen, joka repii toisen sanoillaan rikki? hän kysyy.

Mitä katsojalle jää käteen Ensitreffit alttarilla -tv-sarjasta? Varmasti paljonkin. Aiheutta on miettinyt hiljan nettisivuillaan myös yksi ohjelman asiantuntijoista Maaret Kallio.

Suositun tv-sarjan toinen kausi päättyy AVA:lla tiistaina 3.11. Miten käykään Tanjan ja Ronin, Marin ja Jounin sekä Sarin ja Antin, jotka kaikki kohtasivat puolisonsa ensimmäistä kertaa vasta hääpäivänä ja ovat joutuneet opettelemaan yhteiseloa rivakkaan tahtiin?

– Toisesta kaudesta tuli täysin erilainen kuin edellisestä, kirjoittaa Kallio sivuillaan. Ensimmäisestä kaudesta saatu tieto oli apuna, mutta odotuspaineet olivat nyt jo tuplaantuneet, hän sanoo.

– Osallistujien psyykkinen stressi ja kuormitus ovat kovilla juuri silloin, kun suhteen syntymisen kannalta olisi olennaista uskaltaa avautua ja olla oma aidoin itsensä.

Kalliolla on sana sanottavana myös kommenteista, joita ohjelman tiimoilta on tullut.

– Vaikka leijonaosa palautteesta on todella lämmintä ja hyvää, olen myös aina järkyttynyt siitä pahasta, mitä ohjelmaan osallistujat ja asiantuntijat kohtaavat, hän kirjoittaa.

– Tämä pieni määrä pahaa on laadultaan räikeän ilkeää, rikkirepivää ja useimmiten anonymiteetin taakse piiloutuvaa. Mikä on sen perusta? Kallio ihmettelee sivuillaan ja miettii, että tarkoittaako pienikin julkisuus, että toista kohtaan voi ladata mitä tahansa.

– Kun kukaan meistä ei myönnä olevansa sellainen [palautteenantaja], niin kysyn, keitä te sitten olette? Maaret jatkaa.