Suomi jakautuu yhä voimakkaammin kahteen ryhmään. Hyvinvointia ei selitä hyvä palkka vaan liikunnan määrä.

Jos harrastat kuntoliikuntaa vähintään kolme kertaa viikossa, saat todennäköisesti kolme asiaa: Olet tyytyväinen terveyteesi, onnellinen ja tyytyväinen ihmissuhteisiisi. Melkoinen palkinto, vai mitä?

Suomalaiset 2011 -tutkimus paljastaa, että Suomi jakautuu kahteen luokkaan. Vaan hyvinvoivat eivät olekaan hyvätuloisia vaan hyväkuntoisia. Vähintään kolme kertaa viikossa liikkuvat ovat tyytyväisempiä terveyteensä ja ihmissuhteisiinsa kuin alle kerran viikossa liikkuvat. Lisäksi liikkuvaiset kokevat muita useammin saavansa arvostusta työssään.

Myös terveellinen ruokavalio tekee onnelliseksi: terveellisesti syövien joukossa neljä viidestä on onnellinen, kun epäterveellisesti syövistä vain kaksi viidestä sanoo olevansa onnellinen.

Silti vain kolmannes suomalaisista liikkuu vähintään kolmesti viikossa ja alle puolet syö tuoreita vihanneksia päivittäin.  Reilu kolmasosa tutkimukseen osallistuneista toivoo elämäänsä lisää elinvoimaa ja terveyttä.

Suomalaiset 2011 -tutkimuksen toteutti konsulttiyritys Redera. Tutkimukseen osallistui yli tuhat 15-70-vuotiasta suomalaista.