Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

"Mikään ei aiheuta huonompaa itsetuntoa kuin seksistä kieltäytyminen", lukijamme perustelee.

Psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio on sitä mieltä, että parisuhteessa seksiä ei pidä antaa pelkästään sen takia, että puoliso vonkaa.

– Kuinka moni hyvä ja järkevä ihminen haluaa kumppania, joka antaa pakosta? Ei se ole mikään nautinto harrastaa seksiä sellaisen kanssa, joka antaa panna, koska kuuluu antaa, hän pohtii haastattelussamme.

Me Naisten artikkeli herätti kiivaan keskustelun keskustelupalstallamme. Osa on samaa mieltä Kallion kanssa, osa näkee asian toisin.

Vastaan: "Parisuhteessa toinen pitää ottaa huomioon"

"Parisuhteessa kuuluu ottaa toinen huomioon, ja mikään ei aiheuta huonompaa itsetuntoa kuin seksistä kieltäytyminen. Huono seksuaalinen itsevarmuus näkyykin sitten arjessa. Olen itse joutunut lohduttamaan tyttöystävääni asian johdosta ja hän vaikutti murtuneelta. Varsinkin, kun miesten "kuuluu" haluta seksiä. Ymmärrän, ja varmasti puolisokin ymmärtää, jos seksi on oikeasti kivuliasta, mutta muuten pihtailu on naurettavan itsekästä. Parisuhteessa seksi on läheisyyttä puhtaimmillaan enkä salli sitä, että tyttöystäväni saisi sitä vähempää kuin muiden naiset." Kumppanin tarpeet huomioiva mies

Puolesta: "Elämässä on muitakin ulottuvuuksia"

"Komppaan tutkijaa: rakkaus ja hellyys syntyvät hyvästä olosta, ei siitä, että toinen on pelkkänä seksinvaatijana, eikä osaa keskittyä elämässä muihin asioihin ollenkaan. Ei sitä seksiä pidä niin pakkomielteisesti ajatella koko ajan. On elämässä paljon muitakin ulottuvuuksia." Uskonnoton vapaa

Mitä mieltä sinä olet? Jatka keskustelua Anna seksiä, vaikket haluaisi – onko siinä oikeasti mitään järkeä? tai äänestä alla:

 

Kysely

Annatko seksiä, vaikka ei tee mieli?

Kyllä.
Kyllä.
45.5%
Joskus.
Joskus.
36.6%
En.
En.
19.5%
Ääniä yhteensä: 169