Suvi Asamoa loi isojen kokojen Lovehandles-vaatemalliston. Lue Suvin stailausvinkit pyöreille naisille.

Olet perustanut pluskoon naisille uuden Lovehandles-vaatemerkin. Eikö isoille tytöille löydy vaatteita valmiina?

Olen aina ollut tosi kurvikas, eikä naisellisia ja näyttäviä vaatteita ole ollut helppo löytää. Rakastan kuitenkin kauniita vaatteita ja tyyli on ollut minulle aina tärkeää. Yritin vuosikaudet laihduttaa ja sulloa itseni ketjuliikkeiden vaatteisiin. Kun minusta pari vuotta sitten tuli äiti, aloin suhtautua armollisemmin kroppaani ja sain tarpeekseni siitä, että minun kokoisilleni oli tarjolla vain mustia trikookaapuja.

Pinkkiä, lilaa, fuksiaa, turkoosia, strasseja, paljetteja... Miten aiot saada mustaa rakastavat suomineidot käyttämään asujasi?

Koska pukeudun näyttävästi, minulta tullaan usein kysymään, mistä olen hankkinut vaatteeni. Uskon, että isokokoiset naiset haluaisivat pukeutumiseensa iloa ja ­väriä, jos heillä vain olisi vaihtoehtoja.

Sinulla on oma mittataulukko, jossa XS eli extra small on yhtä kuin koko 44. Ajatteletko, että kaikki kokoa 44 pienemmät naiset pitäisi panna lihotuskuurille?

En tietenkään, mutta minusta monien vaateketjujen mittataulukoissa olisi tarkistamisen varaa. Niiden takia moni nainen luulee olevansa isompi kuin onkaan. Liikalihavuus on epätervettä eikä sitä pidä ihannoida, mutta naisten ei tarvitsisi olla aina niin ankaria itselleen.

Tarjoat myös stailausapua. Millaisia vinkkejä annat pyöreille naisille?

Hyväksy kokosi: liian pienet vaatteet saavat vain näyttämään paksummalta. Valitse aina korkeavyötäröiset pikkuhousut, jotka silottavat muotoja. Kurvit rohkeasti esiin: korosta itseäsi, älä peitä. Satsaa asusteisiin, sillä ne ovat isokokoisen naisen paras ystävä. Pituutta saa lisää korkokengillä, vyötärön esiin leveällä vyöllä.

Kaikista tärkein on kuitenkin asenne. Kun pidät itseäsi kauniina, todennäköisesti muutkin pitävät. Kauneus on mielentila.