Jatkan samaa kesäruokateemaa kuin edelliselläkin kerralla. Aloitin itse virallisen lomani tänään, vaikkakin jo parin päivän ajan olen tehnyt etätöitä maalta käsin.

Bloggaaja Teresa Välimäelle ruoka on sekä työ että harrastus. Hänen perheessään syödään hyvin ­- ja useimmiten myös terveellisesti. Se vapaa-aika, mikä kahden lapsen ja yhden koiran yh-äidille jää, kuluu monesti juoksulenkkareissa.

Jatkan samaa kesäruokateemaa kuin edelliselläkin kerralla. Aloitin itse virallisen lomani tänään, vaikkakin jo parin päivän ajan olen tehnyt etätöitä maalta käsin. Ruokaa ja ruokailua ajatellen olemme olleet lomaruokarytmissä jo siis hetken aikaa.

Aamut ovat hitaita, ruokakaupassa käynti kestää kauemmin kuin kaupungissa ja kerrankin on oikeasti aikaa miettiä mitä tekee mieli. Eikä vain ajatella vaan myös ihan oikeasti toteuttaa.

Eniten tekee mieli grillata ja syödä salaatteja. Salaatista päätäänkin sisälle tämänkertaisen blogin ytimeen. Grillaan lihaa, kalaa, kasviksia, juustoja ja äyriäisiä mutta jokaisella aterialla toistuu sama kuvio: grillattavan ruoan lisäksi on tarjolla oltava salaattia. Lomasalaatit ovat yksinkertaisia ja nopeita valmistaa mutta ihanan mehukkaita ja täynnä kesäisiä yrttejä tai totta kai kesäsipulinvarsia. Olen luonut kesäsalaatille kaavan 1+1+1=3 eli valmista! Tässä muutama resepti teidän kaikkien lomaruokailua värittämään!

Hyviä salaatteja toivottaen!

Teresa

Meloni+fetajuusto+minttu (tai kesäsipulinvarret)

Kypsät tomaatit+mozzarella+basilika

Mansikat+parmesaanilastut+rucola

 …ja lisäksi, tottahan toki, ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria. Kastikkeeksi oliiviöljyä ja viinietikkaa valinnan mukaan. Yksikertainen on parasta!