Kollega tuli tuohon toimistohuoneeni ovelle ja valitteli makeannälkää. Samaan hengenvetoon hän ehti valitella myös vatsan kasvuprosessin kiihtymistä ja kesäruoan lihottavaa vaikutusta.

Bloggaaja Teresa Välimäelle ruoka on sekä työ että harrastus. Hänen perheessään syödään hyvin ­- ja useimmiten myös terveellisesti. Se vapaa-aika, mikä kahden lapsen ja yhden koiran yh-äidille jää, kuluu monesti juoksulenkkareissa.

Loma kutsuu!

Kollega tuli tuohon toimistohuoneeni ovelle ja valitteli makeannälkää. Samaan hengenvetoon hän ehti valitella myös vatsan kasvuprosessin kiihtymistä ja kesäruoan lihottavaa vaikutusta. Samassa lauseessa tultiin vielä siihen lopputulokseen, että kesällä vatsan kuuluukin kasvaa ja että lomakohteen voi valita siten, ettei välttämättä tarvitse pukeutua uimahousuihin.

Kyllä kyllä, voihan sitä noinkin ajatella. Ja pääasiahan on, että itse on tyytyväinen, oli maha sitten iso tai pieni. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos lihominen ylipäänsä koskaan tuntuu ikävältä tai edes joskus tulee sellainen olo, että painoa pitäisi pudottaa, kannattaisi miettiä ympärivuotinen ruokailu ja myös herkuttelurytmi sellaiseksi, että voi olla tyytyväinen itseensä. Ympäri vuoden.

Nyt niin ajankohtaista kesäherkuttelua voi todistettavasti harrastaa myös hyvällä omallatunnolla. Marjat ja hedelmät (esimerkiksi ihanat persikat ja nektariinit) ovat silloin parhaimmillaan, vihanneksista ja juureksista puhumattakaan. Grilliin sujahtaa makkaran ja possunkyljen sijasta loistavasti myös kasvikset, kalat ja äyriäiset, jotka ovat kevyitä kesäherkkuja. Ja sitten vielä kun malttaa hieman vähentää kesäoluen juontia, ollaan jo pitkällä kevyemmässä kesässä.

Loppuu se ikuinen kesäkilojen sureminen ja kaikki ne stressaavat väliajan laihdutuskuurit. Keväällä bikinikuntoon ja syksyllä irti grillikiloista -ajattelu saa nyt loppua ja kesäherkuttelu tehdään hyvällä mielellä ja takuulla kylläisenä!

Tässä vielä helppo ja nopea kesäinen grillinyyttiresepti.

Kasvis-fetanyytit

2 punaista paprikaa
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
1 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta oreganoa tai basilikaa
suolaa
mustapippuria
100 g fetajuustoa
1 dl kivettömiä oliiveja

Paloittele paprikat, kesäkurpitsa ja punasipuli. Sekoita kulhossa kasvisten joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, oregano sekä suolaa ja mustapippuria. Ota foliosta neljä reilun kokoista arkkia ja jaa kasvikset folioille. Levitä päälle murennettu fetajuusto ja oliivit. Taittele nyytit kiinni ja grillaa keskilämmöllä niin, että kasvikset pehmenevät.