Kuvat
Shutterstock
Sopivat vai epäsopivat? Kas siinä pulma.
Sopivat vai epäsopivat? Kas siinä pulma.

Jätämme täten hyvästit nelitisseille ja vääränlaisten rintaliivien aiheuttamalle rahanmenolle. 

Uimapukujen ostaminen on vaikeaa ja farkkujen ostaminen painajaismaista. Mutta rintsikkashoppailu! Se on omassa luokassaan.

Rintaliivit saattavat näyttää ja tuntua sovituskopissa ihan hyviltä, mutta käytännön elämässä selviääkin, että liivit kiristävät, puristavat, hiertävät, tekevät rinnoista kummallisen näköiset, pullauttavat tissit pois kupeistaan tai vähintään paistavat läpi kaikista mahdollisista paidoista.

Viime vuosina trendikäs ratkaisu tähän dilemmaan on ollut rintaliivien heivaaminen kokonaan tai ainakin osa-aikaisesti. Kaikille liivittömyys ei kuitenkaan ole mieluinen ratkaisu eikä välttämättä edes vaihtoehto. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Silloin apuun tulee kikka, joka paljastaa virheostokset ja väärät koot jo sovituskopissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alusvaatemerkki ThirdLovea edustava Ra'el Cohen kertoo Cosmopolitanissa, että huonosti istuvat rintsikat voi tunnistaa pukemalla rintsikoiden päälle tiukan valkoisen t-paidan.

Cohenin mukaan koko on väärä, jos liivit näkyvät t-paidan läpi todella selvästi. Jos erotat t-paidan läpi rintojen pursuavan ulos kupeistaan tai kuppien jäävän vajaiksi, liivien ei pitäisi päätyä ostoslistalle – ainakaan siinä koossa, jota sovitat. Paita paljastaa myös, jos olkaimet tai liivien ympärys pureutuvat ihoon liian tiukasti.


Kaikki rintsikat eivät sovi kaikille

Vaikka Cohen puhuu nimenomaan liivien koosta, aina koon vaihtaminen ei ratkaise ongelmia. Rinnoissa ja rintaliivimalleissa on eroja, eivätkä kaikki rintsikat sovi kaikille, vaikka kokoja löytyisi.

T-paitatesti auttaa hahmottamaan paitsi liivien kokoa ja mallia, myös niiden sopivuutta vaatteiden alle. Pitsit ja kirjailut näyttävät upeilta, kun olet ilman paitaa, mutta vaikuttavat monen t-paitakankaan läpi katsottuina kummallisilta röpelöiltä.

Lue myös, minkä väriset rintaliivit erottuvat vähiten valkoisen t-paidan alta.

Juttu on julkaistu alun perin menaiset.fi-sivustolla toukokuussa 2018.

Sisältö jatkuu mainoksen alla