Kuvat
Shutterstock
Tässä kuvassa meininki on sama kuin Rachelilla Frendeissä. Free the nipple!
Tässä kuvassa meininki on sama kuin Rachelilla Frendeissä. Free the nipple!

Rintojen vapautusliikkeestä on puhuttu jo vuosia, mutta monet merkit osoittavat, että nyt siitä on viimein tulossa valtavirtaa.

Kesä lähenee ja vaatetus vähenee! Lämpimien säiden myötä paljastuu, onko rintaliivittömyydestä viimein tulossa valtavirtaa. Empiiriset havainnot viittaavat vahvasti siihen, että näin voi hyvinkin olla. Yksi merkki on se, että muotijättien mainoskuvastoissa näkyy nykyään rintaliivittömiä malleja.

Esimerkiksi osassa H&M:n ja Zaran kuvia mallin rinnan luonnollinen muoto piirtyy puseron siluettiin. Liivittömyyttä ei yritetä peittää kuvankäsittelyllä, vaan rintojen luonnontilaisuus saa näkyä. Kas tähän tapaan:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön ZARA Official (@zara) jakama julkaisu

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Monki (@monki) jakama julkaisu

Liivittömyys ei ole kuvissa pääroolissa, vaan luonteva osa kokonaisuutta. Nännit hahmottuvat paidan alta, mutta asiasta ei kuitenkaan tehdä sen suurempaa numeroa. Rinnat yksinkertaisesti ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Monet vaatefirmat ovat viime vuosina pyrkineet esittämään tuotteitaan muutenkin realistisemmissa kuvissa. Tämä on näkynyt esimerkiksi siten, että moni yritys on alkanut kehopositiivisuuden hengessä käyttää eri kokoisia ja näköisiä malleja, jotta kuvat vastaisivat paremmin todellisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuosien vapautusliike todeksi

Vaikka nännienvapautusliikkeestä on puhuttu jo vuosikausia, liivittömyys tuntuu tähän saakka olleen vain pienen, rohkean vähemmistön valinta.

Valtaosa naisista on vuosikymmeniä pukenut ylleen rintsikat ihmisten ilmoilla liikkuessaan. Osa olisi ehkä halunnut ainakin välillä olla ilman liivejä, mutta ei ole halunnut saada asiattomia kommentteja huolettomasti heiluvista rinnoista tai paidan läpi hahmottuvista nänneistä. Maailma kun ei valitettavasti ole vielä valmis, ja tahdittomilta taukeilta voi olla edelleen vaikea välttyä.

Toki moni käyttää rintsikoita yksinkertaisesti siksi, että se on mukavampi vaihtoehto kuin valtoimenaan pomppivat rinnat. Varsinkin suuripoviset kaipaavat usein liivien tarjoamaa tukea.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Pull&Bear (@pullandbear) jakama julkaisu

Alusvaatemuodissa on kuitenkin ollut jo pidempään käynnissä muutos: useimmissa rintaliiveissä ei ole enää tuhteja toppauksia. Muodikkaat rintaliivit ovat pehmeitä ja keveitä. Ne saattavat muistuttaa muodoltaan enemmän bikinin yläosaa ja olla pitsimäisen läpikuultavaa materiaalia tai ohutta trikookangasta. Mukavuus ja luonnollisuus ovat muotimaailmassa muutoinkin kovassa nousussa.

Tämä on varmasti osaltaan tasoittanut tietä kohti liivittömyyttä.


Jokaisen oma valinta

Jokainen saa tietysti itse valita, käyttääkö liivejä vai ei. Mainoskuvat voivat kuitenkin tehdä liivittömyydestä arkipäiväisempää ja yleisempää. Mitä enemmän näemme naisia rintaliiveittä, sitä tavallisempaa siitä tulee ja sitä vähemmän se herättää huomiota – ja ei-toivottuja reaktioita.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön H&M (@hm) jakama julkaisu

Kysely

Mitä mieltä olet rintaliivittömyydestä?

Se on parasta! Mahtavaa, jos yleistyy.
Se on parasta! Mahtavaa, jos yleistyy.
57.7%
Eipä minulla ole asiasta vahvaa mielipidettä suuntaan eikä toiseen.
Eipä minulla ole asiasta vahvaa mielipidettä suuntaan eikä toiseen.
22.9%
En oikein innostu ajatuksesta. Eikö niitä rintsikoita vain voisi pukea?
En oikein innostu ajatuksesta. Eikö niitä rintsikoita vain voisi pukea?
19.2%
Ääniä yhteensä: 592
Vierailija

Olen ollut liivitön jo vuodesta 2005. En vain koskaan löytänyt sopivia, aina kiristi ja puristi, vaikka kävin ns. asiantuntijallakin. Toisaalta en muutenkaan tahdo sietää saumojen tai pesulappujen hankausta, joten ehkä olen sitten jotenkin erityisherkkä.

Yllätyksenä tuli se, että sen jälkeen, kun rintojen pieneen liikkeeseen (huom. se siis tosiaan on pientä, ei mitään pomppimista) tottui, niitä ei enää edes huomannut. Nännit ärsyyntyivät ja kuivuivat aluksi, ehkä juuri tuosta liikkeestä eli hankauksesta johtuen, mutta se ongelma poistui kuukaudessa, parissa, jonka jälkeen ei enää tarvinnut käyttää kosteusvoidetta. Ja mikä parasta, hartiavaivat loppuivat siihen. Eli ainakin omalla kohdallani liivit aiheuttivat niska- ja hartiakipuja. Myös rintojen arkuus ennen kuukautisia väheni huomattavasti.

Ja en siis ole mikään ihan pienirintainen, kuppikoko lienee D:n luokkaa. Rinnat eivät myöskään ole valuneet napaan saakka vaan asettuneet omaan paikkaansa (alemmas toki kuin ennen). Nännitkin osoittavat yhä eteenpäin. Käytän yleensä varsin väljiä vaatteita, joten nännien näkyminen ei minua vaivaa eikä ole ongelma, joten en edes ajattele asiaa. Mukavuus ennen kaikkea.

Rea Listi

Niin. Kyse on siitä haluaako näyttää hyvältä ja tyylikkäältä vai ei. Aika harvan kannattaa esitellä niitä patalappuja jotka lähestyvät kovaa vauhtia napaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla