Kuvat
YouTube / Wham!
Last Christmas -videon tyyli oli ehkä välissä pois muodista, mutta George Michealin katse ei kyllä vanhene koskaan. Kuvakaappaus musiikkivideosta.
Last Christmas -videon tyyli oli ehkä välissä pois muodista, mutta George Michealin katse ei kyllä vanhene koskaan. Kuvakaappaus musiikkivideosta.

Mitä yhteistä on tämän päivän katu-uskottavilla teineillä ja legendaarisella Last Christmas -musiikkivideolla? Ainakin pukeutumistyyli!

Kun selvitetään suosituimpia joululauluja, keikkuu yksi biisi listan kärjessä vuodesta toiseen: Wham!-yhtyeen Last ChristmasTekijänoikeusjärjestö Gramexin mukaan se on ollut jo usean vuoden ajan kaikkein soitetuin joululaulu yksityisillä radioasemilla Suomessa. Spotify-kuuntelujen perusteellakin vain Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You soi Suomessa Last Christmasia useammin.

Kappaleen pohjalta on jopa tehty parhaillaan teattereissa pyörivä samanniminen elokuva.

Vaikka legendaarinen kappale on kestänyt aikaa ihmeen hyvin, toisin on ollut sen musiikkivideon kanssa. Video on liki yhtä tunnettu kuin musiikkinsa, mutta sen tyyli oli välissä vuosia auttamattoman epämuodikas.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaan ei enää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alun perin vuonna 1984 kuvattu musiikkivideo restauroitiin vastikään tarkemmaksi teräväpiirtoversioksi. Entistä ehompi tekniikka ei kuitenkaan ole se, mikä tekee videosta ajankohtaisen. Videota katsoessa ei nimittäin voi olla huomaamatta, kuinka siinä esiintyvien ihmisten tyyli on kuin tämän hetken trendikkäimmillä pukeutujilla. Katso vaikka!

Hoksasitko yhtäläisyydet? Jos et, niin tässä poimintoja Last Christmas -videon täyttävistä 1980-luvun muoti-ilmiöistä, jotka ovat hiljattain tehneet paluun huippusuosituiksi:

  1. Säkkimäiset takit. Videolla laulajat George Michael ja Andrew Ridgeley kumppaneineen käyttävät valtavia, muhkeita toppatakkeja, laatikkomaisia villakangastakkeja ja pussimaisia bombereita. Näyttää hämmästyttävän samalta kuin takkitarjonta vaatekaupoissa tällä hetkellä.
  2. Kukonaskel- ja ruutukuosit. Vaatteiden kuviointikin on kuin suoraan tämän vuoden muotikuvastosta. Viime aikoina valloittaneita erilaisia ruutukuoseja ja kukonaskelta nähdään runsain mitoin videollakin.
  3. Moonbootsit. Kiinnititkö huomiota lomailevien ystävysten jalkineisiin? Aika monella oli jalassa Moon Boot -tyyliset toppasaapikkaat. Vastaavanlaisia näkee rohkeimmilla tyyliniekoilla tänäkin talvena.
  4. Ylisuuret neuleet ja paitapuserot. Väljiä, paksuja neuleita ja vyötäisiltä housun sisään pingotettuja reilunkokoisia kauluspaitoja – sisävaatetuksessakaan ei todellakaan olla kaukana tämän hetken muodista!
  5. Kirjoneuleet. Ja kun tuli neuleista puhe, emme malta olla mainitsematta kuvioneuleita. Niitäkin näkyy tämän hetken tyylitaitureilla runsain mitoin, varsinkin näin joulun alla.
  6. Isot aurinkolasit. Vaikka myös todella kapeat, sporttiset aurinkolasit yrittivät kuluneena kesänä tehdä tuloaan, ovat videollakin vilahtavien lasien kaltaiset jättikokoiset versiot tällä hetkellä supersuosittuja.
  7. Korkeavyötäröiset farkut. Housujen vyötärön trendikkäin kohta oli 80-luvulla korkealla vyötäisillä. 90-luvun ja vuosituhannen alun matalaakin matalammalla istuvien pökien jälkeen näin on jälleen. Etenkin jonkin verran pussittavat mutsifarkut ovat taas yhtä kuumaa kamaa kuin Last Christmasin ilmestymisen aikaan.
  8. Voimapukeutuminen. Ei sovi unohtaa myöskään olkatoppauksia! Mitä naisten juhla- ja edustuspukeutumiseen tulee, niin kutsuttu power suit eli vapaasti käännettynä voimapuku, on ollut yksi viime vuosien ehdottomista suosikeista. Ihan hiljattain trendikkäimpien pukujen yläosa on ollut ehtaan kasarityyliin maskuliinisen mallinen ja voimakkaasti topattu. Ja kuinka ollakaan, kun musiikkivideon kaveriporukka keräntyy yhteiselle illalliselle vähän paremmat päällään, on videon keskiössä oleva nainen sonnustaunut juurikin olkatopattuun, suoralinjaiseen bleiseriin.

Ei siis muuta kuin ykköset ylle ja Last Christmas pauhaamaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla