Kuvat
Shutterstock, Instagram
Pikkuhousujen vyötärölinja on noussut kohti korkeuksia.
Pikkuhousujen vyötärölinja on noussut kohti korkeuksia.

Alushousubisnes on kokenut suuren noususuhdanteen – kirjaimellisesti.

Mitä paljastavampi, sen parempi. Tämä ideologia on mielletty varsin optimaaliseksi, mitä alushousuihin tulee.

Pikkaribisnes on kokenut salakavalan evoluution, joka on syytä nostaa itsenäiseksi puheenaiheeksi. Yksi muutos on keskeinen. Alushousujen vyötärölinja on noussut lantiolta kohti korkeuksia, aina vyötärön kapeimpaan kohtaan saakka. 

Todisteeksi riittää kurkkaus suosittujen nettikauppojen alusvaate- ja uimapukuvalikoimaan. Alusvaatevalmistajat ovat joutuneet uusimaan valmistusbudjettinsa, sillä tämän hetken trendikkäimmässä mallissa on jopa puolet enemmän kangasta kuin perinteisissä narumalleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Teimme hiljattain saman havainnon collegehousumuodista, jossa lökäpöksyistä ollaan siirretty simpsakkaan lantiomalliin. Takavuosina verkkareiden kiskominen vyötärölle olisi merkinnyt totaalista tyylitajuttomuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Takaisin pikkareihin. Trendikäs malli tunnetaan kansankielellä mummiksina, eli mummopikkareina. Me olemme sitä mieltä, että on aika tuulettaa mummiksien imago.

Jos et vielä tiedä, mistä puhutaan, tässä havainnollistava kuva:

Reilu kangasosa – uhka vai mahdollisuus?
Reilu kangasosa – uhka vai mahdollisuus?

Seksikkäintä mitä rahalla saa

Olemme kiitollisia tästä pikkuhousumuodista monestakin syystä. Kun mallin leikkaus on tarpeeksi imarteleva, alushousut luovat kantajansa päälle todellisen Kardashian-efektin. Korkea vyötärö ja sopivan paljastava takaosa näyttävät tyrmäävältä kurvikkaalla keholla, sillä se korostaa kauniisti muodokasta lantiota ja kapeaa vyötäröä.

Mainitsinko jo, että malli myös litistää mahaa?

Maailman kuuluisin kurvitar Kim Kardashian myy mummiksia oman Skims-alusvaatebrändinsä alla. Massatrendien suunnannäyttäjä tuskin kutsuu tuotoksiaan ”mummopikkareiksi”.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kardashianin lisäksi alusvaatemaailman himotuimmat jätit, kuten Victoria's Secret ja Gooseberry Intimates puhuvat saman trendin puolesta. Korkea vyötärö on tällä hetkellä seksikkäintä, mitä rahalla saa. On siis paikallaan sanoa, että seksikkyys on määritelty kokonaan uudelleen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gooseberry Intimates (@gooseberryintimates) on

Alkkarit, jotka ovat ”too comfy”

Mukavuus, eli ”comfy” on pukeutumisessa kovaa valuttaa. Sitä nämä alkkarit todella ovat. Korkea malli tuntuu ryhdikkäältä, kun sauma nousee lantion kapeimpaan kohtaan. Nämä eivät myöskään uppoa vaivihkaa hanuriin, toisin kuin hiekkapaperilta tuntuvat pitsiset narulerpakkeet.

Se ei ole uutta tietoa, että mummikset ovat mukavat. Me Naisten suuräänestyksessä kävi ilmi, että jopa 27 prosenttia yli 600 suomalaisnaisesta suosii kyseistä mallia.

Todellinen ikuisuusriesa on näkyvät pikkuhousurajat, mutta niille voi henkäistä adiós. Korkeavyötäröisten pikkareiden yläreuna nousee näppärästi housujen vyötärölle piiloon. Kun suosii trendikkäästi saumatonta, eli seamless-mallia, pikkarirajat eivät piinaa pakaroitakaan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret) on

Liputusvaara

Totuus on silti se, että mikään trendi ei ole täydellinen eikä yksi absoluuttinen alushousumalli sovi jokaiselle keholle. Tässä housumallissa on valuvikoja, jotka eivät miellytä aivan jokaista naisihmistä.

Vyötärönauha voi tuntua epämiellyttävältä, jos se puristaa. Sen lisäksi pikkuhousut tuppaavat vilkkumaan istuma-asennossa, jos ne yhdistää matalaan housumalliin ja lyhyeen yläosaan. Ei varsinaisesti imartele silloin, kun pesulappu liputtaa samanaikaisesti.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lindex (@lindexofficial) on

 

Vierailija

Olen ollut taas edelläkävijä muodissa, olen käyttänyt vyötärölle ulottuvia pikkareita jo vuosia. Mukavat päällä, eikä vatsa pursuile.

Vierailija

Hyh hyh kirjoitti:
Ihan hirveät. Mahan litistää parhaiten edelleen terveellinen ruokavalio ja sopiva määrä liikuntaa. Ei siihen mitään korsetteja tarvita.

Synnytä kuusi lasta, ja yritä sitten saada ruokavaliolla ja sopivalla määrällä liikuntaa vatsa litteäksi. Ei muuten onnistu, vaikka olisi muuten hoikka. Tai no, jos unohtaa ne lapset ja muuttaa itse salille. Pitäskö kokeilla? Nah! Kunnon pikkarit päälle ja menoksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla