Rennot ja mukavat vaatteet ovat suomalaisnaisten suosiossa. Sellaisia löytyy varsin hyvin erilaisista hypermarketeista.

Yhä useampi suomalainen ostaa vaatteita marketeista, kertoo Kaupan liiton viime viikolla julkaistu selvitys. Viime vuonna viidesosa suomalaisista osti vaatteita tai kenkiä marketeista. Tänä vuonna jo kolmasosa käy vaateostoksilla Prismoissa ja neljäsosa Tokmanneissa ja K-Citymarketeissa.

Mutta millaisia vaatteita suomalaiset marketeista ostavat? S-ryhmän valikoimajohtaja Päivi Hole kertoi Yhteishyvälle, että Prismoista suomalaiset ostavat runsaasti esimerkiksi collegehousuja ja -paitoja.

– Entistä rennompaan pukeutumiseen mukaan lähteminen on loogista, sillä suomalainen on käytännöllinen pukeutuja, jolle mukavuus ja toiminnallisuus ovat vaatteissa erityisen tärkeitä ominaisuuksia, Hole kertoi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

K-Citymarketin pukeutumisen osto- ja myyntipäällikkö Katja Lehtilä kertoi MyStylelle, että suomalaiset haluavat pukeutua istuviin ja helppoihin vaatteisiin. MyStylen selvityksen mukaan kummastakin ketjusta ostetaan paljon trikoota, peruspaitoja, farkkuja, collegehousuja ja rentoja trikootunikoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helppoja ja edullisia löytöjä

Pyysimme viime viikolla Me Naisten lukijoita jakamaan parhaita vaatelöytöjä, jotka on ostettu marketeista. Monet kertoivat ostavansa vaatteensa erilaisista hypermarketeista, koska se on edullista ja helppoa – moni tykkää hoitaa vaateostokset samalla kertaa ruokaostosten kanssa.

Tällaisia löytöjä Me Naisten lukijat ovat tehneet marketeista:

1. Onnistuminen pakko-ostoksilla

”Ostin Puman collegepaidan pakon edessä pari kesää sitten. Olimme paahtaneet kohti Itä-Suomea hyvän matkaa, kun tajusin, että sohvalle tekemäni lämpimien vaatteiden pino jäi matkasta. Edessä oli pidempi kesäreissu, joten oli pakko kaartaa Jumalniemen K-Citymarketiin ja ostaa pitkähihaista.

Pakkoshoppailu oli ahdistavaa, mutta lopulta päädyin tarjouksessa olleeseen collegepaitaan. Olen käyttänyt sitä ahkerasti, enimmäkseen vapaa-ajalla. Sininen pellava-puuvillasekoitetta oleva lyhyehkö hame on ostettu Lidlistä jokunen vuosi sitten. Se on kelpo kesävaate.”

Marjut, 30

2. Hyvät liivit vain kympillä

”Nämä urheiluliivit löysin Lidlistä vuoden alussa kympillä. Aivan loistava istuvuus ja tuki kuntosaliharjoitteluun. Hakkaa mennen tullen kalliimpien merkkien urheiluliivit, joita myös omasta kaapista löytyy.”

Miia, 41 

3. Kaikkien aikojen kalsarit

”Kylmän vuodenajan tärkein vaate on ihanat villasilkkikalsarit, jotka ostin Prismasta hintaan 32,95 euroa. Suomessa valmistetut kalsarit ovat kaikkea, mitä moisilta voi toivoa: ne ovat lämpimät, eivät kiristä eivätkä kutita.

Minä ja mieheni käytämme näitä jatkuvasti ulkoillessa ja kotivaatteena. Virnistellen annamme kyseisiä kalsareita säännöllisesti toisillemme joululahjaksi. Ostimme samat kalsarit lahjaksi myös vanhemmilleni, ja hekin muuttivat niihin käytännössä asumaan.”

Retu, 42

4. Kukkia farkkuhameen kanssa

”Bongasin tämän paidan marketista viikko sitten. Se sopii todella hyvin arkeen farkkuhameen kanssa. ”

Sari, 37

5. Kestävät trikoot ja paidat

”Marketeista saa edullisimmat ja kestävimmät trikoot. Siellä on paljon merkkituotteita, kuten Adidasta ja Pumaa, mutta myös kauppojen omia merkkejä, kuten K-Citymarketeissa Jutta G:n mallistoa. Merkin trikoot ovat pehmeää ja rentoa neulosta. Käytän niitä tanssiessa, joogassa ja kotonakin. Adidaksen trikoot ovat vahvempaa kangasta. Ne sopivat lenkkeilyyn ja jumppaan.

Myös urheilutoppeja ja -paitoja ostan Cittarista ja joskus Lidlistä. Kuvan toppi on kuukauden vanha. Se oli tarjouksessa ja maksoi 13 euroa Cittarissa. Ostan Niken, Adidaksen ja Skechersin lenkkareita marketeista. Maakunnista niitä löytyy mainiosti.

Prismoista ostan kotimaisen Neulomon tuotteita. Myös Nansoa lähtee joskus mukaan. Neulomon tunikat ovat kestäviä, simppeleitä ja kotimaiseksi tuotteiksi edullisia. Kuvan tunikan ja paidan olen ostanut muutama vuosi sitten. Pidän siitä, että merkin koot ovat reiluja.”

Annakaisa, 40

6. Arkeen toimivia vaatteita

”Pitkä villatakki on Lidlista ja housut ovat Tokmannilta. Villatakki on monikäyttöinen ja lämmin, maksoi kympin.

En oikein löydä itselleni sopivia housuja. Siksi ostan erikoistilaisuuksiin tosi kalliita ja täydellisiä housuja, mutta arkeen edullisempia ja ihan okeita. Arjessa kuljen yleensä Tokmannin pöksyissä. Ne hoitavat asiansa.”

Iitu, 34

7. Laatua alennuksessa

”Ostin tämän takin Porin Prismasta kolme vuotta sitten 50 eurolla – taisi olla alennuksessa puoleen hintaan. Vaate on ajaton, tyylikäs, laadukas ja kaunis päällä.

Tykkään ostaa vaatteita marketeista, koska niissä on hyvät valikoimat, usein hyviä tarjouksia ja helppo asioida.”

Outi, 46

8. Parhaat työkengät konttorille

”K-Citymarketin alesta kesällä 2017 poimitut peruskengät ovat lähes päivittäisessä käytössä työkenkinä ja välillä muuallakin. Olisiko hinta ollut 30 euron luokkaa, ja siitä sai vielä alennusta. Eleetön musta malli, tarpeeksi matala, jalkaystävällinen kiilakorko ja mukavat jalassa.

Ikävä kyllä jatkuva käyttö alkaa näkyä: sisäpohja on irtoamassa ja ulkopuolella on liuta naarmuja. Kiilakorkkareita ei ole ihan helppo löytää.”

Salla, 39

9. Lempihousut ulkoiluun

”Ostin kuvan reisitaskuhousut ulkoilukäyttöön Clas Olhsonilta viime syksynä. Housut ovat kestävät ja istuvat paremmin kuin kymmenet urheiluliikkeissä sovitetut housut. Aivan mahtava löytö – housut ovat ihan suosikkini.”

Viivi, 27

Vierailija

hirveitä vaatteita, kyllä huomaa että on marketeista ostettu. eikä ole haukkumista tai arvostelua, vaan suoraan sanottu ja rehellisesti että kyllä se vaatteen halpuus ja huonous näkyy.

242

Ihan tavallisia vaatteita. Riippuu kenen päällä ne on. Ei Prisman tai Citymarketin vaatteet ole yhtään edullisempia kuin Zaran, Mangon tai H&M: n vaatteet. Viimeksi mainitut on trendikkäämpiä, mutta samoissa hikipajoissa ne tehdään niin kuin osa kalliista merkeistä esim. Hugo Boss ym. Jos nykyään haluaa ostaa eettisesti valmistettuja vaatteita, niin niitä saa itse tekemällä tai ostamalla käsityöläiseltä. Turha maksaa huippumuodista, joka on huijausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla