Kuvat
Reuters ja Instagram

Tummansinistä samettia ja timantteja! Voiko enää kuninkaallisempaa olla?

Eilen Buckinghamin palatsissa vietettiin yhtä brittihovin vuosikierron merkittävimmistä päivistä: kuningatar Elisabet II:n emännöimää vuotuista diplomaattivastaanottoa.

Eli siis mitä? No tietenkin erittäin hienostunutta illallistilaisuutta, jonka kunniaksi hovin jäsenet pääsevät joka vuosi joulun kynnyksellä kaivamaan tiaransa esiin.

Vaikka tilaisuuden järjesti jälleen kerran itse kuningatar Elisabet, tänä vuonna illan tyylikuningattaren tittelin vei kiistatta herttuatar Catherine, joka osallistui tilaisuuteen puolisonsa prinssi Williamin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Catherine oli valinnut diplomaattivastaanotolle ylleen näyttävän tummansinisen samettileningin, joka on Catherinen suosikin, Alexander McQueenin muotitalon käsialaa. Puvussa huomion kiinnittävät erityisesti sen näyttävä pääntie ja olkatoppaukset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päässään Catherinella oli hänen suosikkitiaransa, jota kutsutaan nimellä Lover’s knot. Tiara kuului aiemmin Williamin äidille, prinsessa Dianalle.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Kensington Palace (@kensingtonroyal) jakama julkaisu

Näet kuvan herttuatar Catherinen tyylistä kokonaisuudessaan selaamalla kuvia oikealle.

Tiara ei jäänyt ainoaksi Catherinen asun yksityiskohdaksi, joka muistuttaa edesmenneestä prinsessa Dianasta. Itse asiassa herttuattaren asusta voi löytää useita viittauksia Williamin äitiin.

Ensinnäkin Catherinen yllä nähty puku tuo mieleen Victor Edelsteinin suunnitteleman leningin, joka nähtiin Dianan päällä 1985, kun tämä oli vierailulla Washingtonissa Valkoisessa talossa.

Edelsteinin suunnittelema puku oli niin ikään tummansinistä samettia. Illallisen aikana Diana intoutui legendaariseen tanssiin näyttelijä John Travoltan kanssa.

Toisaalta asun kaula-aukko tuo jossakin määrin mieleen Dianan kuuluisan ”kostomekon”, joka rikkoi useita hovin pukeutumissääntöjä kertaheitolla.

Diana nähtiin julkisuudessa kostomekossaan kesäkuussa 1994 samana päivänä, kun Charles oli myöntänyt sortuneensa syrjähyppyyn Camilla Parker Bowlesin kanssa. Nykyään Charles ja Camilla ovat naimisissa.

Tokikaan Catherinen puku ei ole läheskään yhtä rohkea kuin Dianan kostomekko tai edes Victor Edelsteinin suunnittelema asu.

Päinvastoin Catherinen puku peittää olkapäiden lisäksi koko käsivarretkin.

Oliko asu jonkinlainen viesti?

Prinsessa Dianan asuvalintoja tulkittiin aikanaan usein viesteinä siitä, mitä hänen ja prinssi Charlesin suhteessa tapahtui. Yhä edelleen hovin jäsenten asuvalinnoista yritetään löytää jos jonkinlaisia viestejä.

Onko Catherinen asukokonaisuuteen viesti piilotettuna? Sitä emme osaa vielä sanoa.

Voi hyvin olla, että puku oli ainoastaan kunnianosoitus Catherinen puolison edesmenneelle äidille. Toisaalta voi olla, että puku oli jonkinlainen viesti herttuatar Meghanille, jota on viime aikoina verrattu mediassa useaan otteeseen prinsessa Dianaan. Mutta se, minkälainen viesti olisi mahdollisesti kyseessä, jää mysteeriksi.

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry eivät osallistuneet diplomaattivastaanotolle.

Buckinghamin palatsin kirjeenvaihtaja -palstalla Me Naisten toimitus seuraa kuninkaallisten elämää silmä kovana ja pilke silmäkulmassa. 

Vierailija

En usko minkäänlaiseen viestiin, tiara on Catherinen laillista omaisuutta, puvulla ei mitään tekemistä Dianan kanssa, tumma sametti on nyt muotia. Minkä takia oletetaan, että Catherine olisi pyhittänyt koko elämänsä Dianan muistelemiseen? Hänellä on oma persoonansa ja tyylinsä ja joku päivä hänestä tulee kuningatar, toisin kuin Dianasta. Loppuisiko tämä loputon Dianaan vertaileminen edes silloin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla