Kuvat
Imaxtree ja valmistajat
Näiden releiden lumo ei haalistu muutamassa vuosikymmenessäkään.
Näiden releiden lumo ei haalistu muutamassa vuosikymmenessäkään.

Kun vaatekaapissa on vain valioyksilöitä, voit unohtaa asukriisit.

Pukeutuminen on helppoa, kun kaapissa on kestohyviä vaatteita. Tyylikkyys ei vaadi kalliita luksusmerkkejä tai trendien seuraamista, jos satsaat simppeliin mutta linjakkaaseen tyyliin, joka on ikuisesti muodissa.

Kun tarvitset uuden vaatteen, etsi täyttä tavaraa. Syynää vaatteet ja asusteet suurennuslasilla ennen ostopäätöstä. Niin saat garderobin, joka ikääntyy arvokkaasti ja josta löytyy vielä kierrätettävääkin.

Muista myös kohdella kestosuosikkejasi hellästi. Pese ne vain tarvittaessa, korjaa pikku haaverit ja saattele päivän päätteeksi takaisin kaappiin henkarissa tai viikattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nappaa tästä muotitoimittaja Sanna Sierilän vinkit kestävän ja laadukkaan vaatekaapin kokoamiseen:

Ostosvinkit kestävään vaatekaappiin

 1. Mieti, mitä kohtaa haluat kropassasi korostaa, ja valitse vaate se mielessä. Älä sorru kompromisseihin.
 2. Muista geometriset muodot. Tähän lookiin riittää jo yksi ilmava, kolmiulotteinen vaate kuten leveälahkeiset housut.
 3. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin: edullistenkin housujen lahje voi hipoa täydellisesti lattiaa ja halpis-t-paidan sauma olkaluuta.
 4. Älä unohda mummonaikaista tyylivinkkiä: mätsää laukku ja kengät toisiinsa sopiviksi.
 5. Muista äitien klassikkomerkit. Kestosuosikkeja on usein turha etsiä trendimerkkien hyllyiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 KappAhlin klassikkoneule on pehmeää puuvillaa, 39,99 €. 2 Laadukkain puuvillakangas on tiheään kudottua, 49,99 €, Esprit. 3 Kestävintä denimiä ei ole kulutettu valmiiksi. Farkkuhame, 49,99 €, Esprit. 4 Conversen Chuck Taylor All Star Classicit ovat puuvillakenkien aatelia, 65 €.

Näin luot tyylin, joka kestää aikaa

 1. Suosi sataprosenttisia materiaaleja etenkin neuleissa ja takeissa. Sekoitteissa kuidut ovat eri pituisia, ja se johtaa yleensä nyppyyntymiseen.
 2. Hiero vaatetta kämmenten välissä. Heti pörhentyvä pinta ennustaa nyppyjä ja pesussa kulahtamista.
 3. Tarkista aina saumat. Saumuriviimeistelyn vieressä tulee kulkea ommel-tikki, jotta sauma kestäisi.
 4. Tekonahka ei ole enää huonon maineensa veroista, ja vegaaniset nahkatuotteet ovat eettinen vaihtoehto.
 5. Tsekkaa kaupat, jotka listaavat avoimesti vaatteen ja materiaalien alkuperän. Japanilainen Uniqlo ja ruotsalainen Arket ovat mallioppilaita.

1 Mangon suorahelmainen jakku on monikäyttöinen, 79,99 €, Mango. 2 Mangon prässihousut ovat pellava-lyocell-sekoitetta, 49,99 €. 3 Uniqlon klassikkoneule on eettisesti tuotettua merinovillaa, 29,90 €. 4 Ray-Banin Wayfarer-lasit ovat lasimuotoilun aateliset, 149 €.

Näin saat vaatteet pysymään pitkään loistokunnossa

 1. Arkikäyttöön kannattaa valita vaatteita, jotka voi vesipestä ilman kommer-venkkejä. Valitse kenkiä, joiden huoltoon riittää kostea rätti ja lankki.
 2. Pesukertoja voi vähentää tuulettamalla, ja tahrat poistaa yksitellen.
 3. Pese vaaleapohjainen kuviovaate aina valkoisten kanssa.
 4. Poista nypyt heti pesun jälkeen kosteasta neuleesta joko käsin tai kampaamalla sille tarkoitetulla kammalla hellästi.
 5. Tukevat materiaalit näyttävät usein paremmilta kuin lirut: voit kokeilla tärkätä esimerkiksi kauluspaidan.

1 Uniqlon kashmirneuleesta löytyy koko ihan kaikille, 89,90 €. 2  Pese tummia farkkuja harvoin ja vain nurin päin käännettyinä, 59,99 €, Esprit. 3 Part Twon pellavapaitapusero on upea ryppyisenäkin, 99,95 €. 4 Kashmirkampa on hyödyllinen, mutta käytä sitä varoen. Koivukampa 10 €, Arela.
Vierailija

Mitä tuo "edullistenkin housujen lahje voi hipoa täydellisesti lattiaa ja halpis-t-paidan sauma olkaluuta" tarkoittaa? Edullisia housuja raaskii käyttää keräämässä kuraa, kalliita ei? Rönttylookista roikkuvasta paidasta ei kannata maksaa paljoa? Mihin ovat unohtuneet käytetyt vaatteet, vintage ja kirppikset?

Sisältö jatkuu mainoksen alla