Voipaketin lisäksi marketista voi napata mukaansa monenlaista muodikasta. Ja näyttääpä magrariinihylly yllättän hyvältä muotikuvien taustallakin! Kuva: <span class="photographer">Sanoma-arkiso / Otto Virtanen</span>
Voipaketin lisäksi marketista voi napata mukaansa monenlaista muodikasta. Ja näyttääpä magrariinihylly yllättän hyvältä muotikuvien taustallakin! Kuva: Sanoma-arkiso / Otto Virtanen

Prisma ja K-Citymarket ovat monien suomalaisten suosimia vaatekauppoja. Oletko sinä tehnyt marketeista löytöjä?

Suomalaiset ovat tunnetusti markettikansaa. Ostamme ruokamme, juomamme ja usein myös kosmetiikkamme erilaisista marketeista. Treffaamme tuttaviamme marketeissa, ja suoritamme jopa erilaisia havaintokokeita markettien hyllyrivien katveessa.

Kaupan liiton tuore selvitys kertoo, että hankimme nykyään myös ison osan vaatteistamme marketeista.

TNS Kantarin toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan vähintään viidesosa suomalaisista osti viime vuonna vaatteita tai kenkiä marketeista. Selvityksessä kerrotaan, että tänä vuonna jo kolmasosa käy vaateostoksilla Prismoissa ja neljäsosa Tokmanneissa ja K-Citymarketeissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lidliä selvityksessä ei mainita, mutta todennäköisesti melkoisen moni on ostanut ja ostaa päällepantavaa myös sieltä. Viime vuosina useat Lidlin vaatteet ovat niittäneet suosiotaan. Yhtenä esimerkkinä mallistoista käy ketjun yhteistyömallisto huippumalli Heidi Klumin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka pikamuodin ongelmista on puhuttu paljon, monet edukkaat ketjut ovat yhä suomalaisten suosiossa. Esimerkiksi H&M:n suosio on tosin hieman laskenut viimeisen vuoden aikana. Verkkokauppa Zalandolta suomalaiset ostavat sen sijaan piirun verran entistä innokkaammin.

Rahaa suomalaisilla ei liikene vaatetukseen ihan yhtä avokätisesti kuin esimerkiksi norjalaisilla ja ruotsalaisilla. Keskivertosuomalainen ostaa vaatteita vuodessa noin 720 eurolla. Kenkiin rahaa kuluu noin 130 euroa.

Klassikkoja ja runsaasti kokoja

Emme ihmettele, miksi niin monet suomalaiset luottavat markettien valikoimiin. Listasimme jo viime vuonna yhdeksän syytä, jotka todistavat, että vaatteiden ostaminen marketista on kätevää. Marketissa vaateostokset usein vikkelästi ruokaostosten lomassa, jonot ovat kohtuullisia ja eri kokojakin löytyy runsaasti.

Lisäksi markettien vaatemallistot ovat usein kivoja. Kun kokosimme viime syksynä 15 parasta markettivaatetta yhteen, huomasimme, että monissa niistä oli runsaasti klassikkopotentiaalia.

Ostatko sinä vaatteita marketeista? Mikä on paras löytösi marketin vaateosastolta?

Kerro siitä meille alla olevalla lomakkeella. Teemme markettimuodin parhaista yksilöistä juttua, johon kaipaamme tosielämän esimerkkejä kuvin ja tarinoin.

Kun osallistut jutuntekoon, osallistut samalla myös Guinotin Night Logic -yövoiteen arvontaan. Yövoide energisoi ja heleyttää ihoa. Palkinnon arvo on noin 90 euroa.

Lähetä meille kuva markettilöydöstäsi mieluiten yllesi puettuna. Kerro lisäksi, mistä ostit vaatteen, milloin ostit sen ja kuinka paljon se maksoi. Lisäksi haluamme tietää, miksi ostat vaatteesi marketeista.

Kilpailu on päättynyt – kiitos osallistuneille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla