Muotitaloa uhkaava konkurssi herättää tunteita. Aiheuttaako se myös rakettimaista arvonnousua vuonna 2015 ostamallesi mekolle?

”Myyntiin ihanan kevyt puuvillainen paita. Koko 38, mutta menee mielestäni mallinsa puolesta hyvin myös kokoa pienemmälle tai isommalle.”

”Av, tsekkaan koon.”

”Ostan!”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Jono.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Jono.”

”Jono.”

Ja niin edelleen. Jonoa riittää: valkoisen kesäpaidan myynti-ilmoitus on nimittäin julkaistu Samuji Second Hand -kierrätysryhmässä. Kotimaisen muotitalon vaatteilla on uskollinen asiakaskunta, jossa Samujin konkurssiuhka herättää paljon tunteita.

Kierrätysryhmän toinen ylläpitäjä Päivi Ristell toteaa, että ryhmässä näkyy vakioasiakkaiden huoli. Mistä vaatteita ostetaan, jos Samujia ei enää ole?

– Ehkä henkilökohtaisesti tunnen isompaa huolta niistä, jotka ovat Samujilla töissä. Mutta kyllä harmittaa myös vaatteiden takia. Totta kai haluaisi, että vielä omat lapsetkin voisivat ostaa laadukkaita, kauniita ja vastuullisesti tuotettuja vaatteita, Ristell sanoo.

Samujin tulevaisuus on vielä auki. Vireillä on Mesenaatti-joukkorahoituskampanja sekä Karoliina Hellbergin ja Tuukka Tammisaaren organisoima taidehuutokauppa, jossa he myyvät omiaan ja muiden mukaan lähteneiden taiteilijoiden teoksia Samujin hyväksi. Samuji Second Hand -ryhmä tukee omalta osaltaan firman pelastustoimia levittämällä sanaa joukkorahoituskampanjasta.

Mikä Samujista sitten tekee niin erityisen? 

Ristellin mielestä lempeä brändi, vastuulliset arvot ja vaatteet. Ne ovat ajattomia ja kestäviä, ja siksi niillä on kelpo jälleenmyyntiarvo jo nyt. Ristellin mukaan monia Samuji-klassikkoja myydään kierrätysryhmässä uuden hinnalla tai kalliimmallakin. Onko sinunkin kaapissasi jokin näistä kestosuosikeista arvoaan kerryttämässä?

1. Kirke-printti

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samuji (@samujistudio) on

Erja Hirven kesämallistoon 2015 suunnittelema merenneito on ehkä Samujin halutuin printti. Siitä on tehty kaksi mekkoa, hame ja paita. Hairahduin myymään oman merenneitomekkoni pois ja aloin melkein heti metsästää ryhmän kautta uutta. Kesti kaksi vuotta, ennen kuin löytyi!”

2. Finch-mekko

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samuji (@samujistudio) on

”A-linjainen mekko, jossa on samasta kankaasta tehty vyö, on ollut tuotannossa pitkään. Tässä tämän kesän kuosi.”

3. Chunky-beanie

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samuji (@samujistudio) on

”Tämä pipo on Samujiksi helppo ostos, koska se on suhteellisen edullinen – sen hinta on noin 70 euroa. Kierrätysryhmässä tiedetään, että toissa vuoden Chunkyissa oli laatuongelmia: pipot löystyivät liikaa. Chunkya ei silti hylätty, ja ongelma on korjattu.”

4. Faithful-mekko

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samuji (@samujistudio) on

”Talvinen villakangasmekko on suosittu vuodesta toiseen.”

5. ”Kimono”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samuji (@samujistudio) on

”Kesäiset liehutakit ja -housut räväköissä kuoseissa ovat suosittuja. Samuji on opettanut minutkin käyttämään kirkkaita värejä ja kuviollisia vaatteita.”

6. Klassinen villakangastakki

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samuji (@samujistudio) on

”Kuvassa on vuoden 2018 malliston Carin. Yksi vanhimmista villakangastakeista, Alvar, on edelleen tuotannossa. Toinen kysytty takki on vyöllinen Italy vuodelta 2014.”

Kissatyttö

Totta! Suuret säkit näyttävät hyvältä vain 185 senttisen ja 49 kiloa painavan mallin päällä. Muista ne tekevät tasapaksuja tanttoja! Täysin väärät mittasuhteet ! Ja tosiaan muutama muodon tekevä sauma ei olisi pahitteeksi.

bigno

Sori mutta ovat kyllä niin susirumia vaatteita että oksat pois, miksi suomessa ei osata valmistaa linjakkaita, kauniita vaatteita, kaikki ovat säkkimäisiä ja rumia. Muutama lisäsauma tekisi terää tähänkin suunnitteluun. Ostaisin ja maksaisin kyllä jos olisivat linjakkaampia muotoilultaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla