Kohta mennään! Linnaan kutsuttujen Instagram-kuvat lupaavat näyttävää iltaa. 

1. Emma Karin selviytyjän asu

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari on yksi Anne-Mari Pahkalan suunnittelemia pukuja tänään kantavista naisista. Puvut ovat osa Naisten linjan Se kolmas -kampanjaa, joka tuo esiin lähisuhdeväkivallan yleisyyttä

– #SeKolmas-asu on selviytyjän asu, Emma Kari kirjoittaa Instagramissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Tiina Tulikallion omatekoinen pitsiunelma

Joillakin Linnaan kutsutuista on ompelukonehommat niin hyvin hallussa, että juhla-asun voi loihtia itse. Kilpatanssija Tiina Tulikallio on jakanut Instagramissa vilauksen omatekoisesta, pitsilaahuksella varustetusta iltapuvustaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pieni paljastus puvusta, nyt se on vihdoin ja viimein valmis😊 #linnanjuhlat2018 #iltapuku #itsetehty

A post shared by Tiina Tulikallio (@tiina_tulikallio) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sewing evening dress for a very special event 🤩💃🏼🇫🇮 #preparingeveningdress #linnanjuhlat2018

A post shared by Tiina Tulikallio (@tiina_tulikallio) on

3. Riikka Karppisen rysäverkkopuku

Sodankyläläinen vihreiden kunnanvaltuutettu Riikka Karppinen saapuu Linnaan Suo-nimisessä puvussa, jonka materiaalina on käytetty muun muassa rysäverkkoa. 

4. Päivi Sillanaukeen vanhoista hääpuvuista tehty ilmastonmuutosmekko

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukeen yllä nähdään kekseliäs asu: vanhoista hää- ja juhlapuvuista jalostettu mekko.

– Climate Change on the Rocks, mekon valmistanut Remake Ekodesign kuvailee asun teemaa Instagramissa. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

This used second hand ball gown is upgraded from prom boredom to Presidential ball with a layer of black marble wet dye and colorful ice dye (made by @outilespyy ). "Climate Change on the Rocks" if you will. Old wedding dresses and unicolor polyester ball gowns are difficult to upgrade because of the material and dress struckture. Marble dye is a solution for this dilemma. Each piece will be unique. This gown will be worn by Päivi Sillanaukee at the Finnish Independence day 2018 presidential ball. #linnanjuhlat2018 #linnanjuhlat #icedye #wetdye #outilespyy #customized #ballgown #atelje #dye #remakeekodesign #finnishfashion #custommade #värjäys

A post shared by Remake Ekodesign (@remakeekodesign) on

5. Maria Koskisen käsivarsikoru

Perinteiset rannekorut taitavat olla menneen talven lumia – Linnassa nähdään tiettävästi ainakin ranteeseen kiedottu Suomen Naarasleijona -riipus ja perhosparvea esittävä käsivarsikoru. Jälkimmäistä kantaa Maria Koskinen, joka on erään Vuoden yrittäjä -palkinnon voittaneen yrityksen perustajajäsenen vaimo.

Kekseliäs koru ulottuu kantajansa nimettömän kärkeen asti. 

6. Elina Gustafssonin lyhyt juhlatukka

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson pitää lyhyen tukkatyylinsä Linnassakin. Hänen Annika-siskonsa on leikannut Elinan hiukset juhlakuosiin.

Lyhyt leikkaus antaa tilaa Elina Gustafssonin tatuoinneille. 

7. Laura Karjulan punakaali- ja messumattopuku

Satokausikalenterin perustajan Samuli Karjulan vaimon Laura Karjulan puku lienee yksi illan puhutuimmista. Liilansävyinen asu on nimittäin värjätty punakaalilla.

Puku on Paula Malleuksen ja Outi Pyyn käsialaa, ja siinä on hyödynnetty myös käytettyä messumattoa.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tämä punakaalilla värjätty ja täysin kierrätysmateriaaleista valmistettu Ametisti-mekko nähdään huomenna itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla! 💜 . Puvun ovat suunnitelleet trashionista @outilespyy ja ompelijamestari @membypaulamalleus. Puvun on tilannnut @satokausikalenteri ja se nähdään Satokausikalenterin perustajan Samuli Karjulan puolison Laura Karjulan yllä. . Mekon materiaalina on käytetty @purewaste leikkuujätteestä uusiotuotettua trikoota ja sen pinta on päällystetty punakaalilla käsin kasvivärjätyllä silkillä ja tuettu käytetyllä messumatolla. Just WOW! 💜💜 . Asiakas: @satokausikalenteri Mekko: @outilespyy | @membypaulamalleus | @remakeekodesign Kuvat: @janitaautio . #ametistipuku #ametistimekko #linnanjuhlat2018 #satokausikalenteri #outilespyy #membypaulamalleus #remakeekodesign #punakaali #kasvivärjäys #kierrätysmateriaali #iltapuku #weecos #sustainablemarketplace

A post shared by Weecos (@weecos) on

8. Sanna Marinin hää- ja itsenäisyyspäivämekko

Jos Päivi Sillanaukeen puvussa on on hyödynnetty käytettyjä hääpukuja, niin samaa henkeä on myös kansanedustajan ja SDP:n varapuheenjohtajan Sanna Marinin asussa. 

Sanna Marinin puku on uusi, mutta hän aikoo käyttää sitä sekä häissään että itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tämän vuoden itsenäisyyspäivän pukuni suunnitteli lahjakas nuori vaatesuunnittelija Anni Ruuth ja puvun ompeli käsityönä vestonomiksi valmistuva Pinja Heikkinen. Puvulla on useita käyttötarkoituksia ja Linnan juhlien lisäksi sen on tarkoitus toimia myös tulevana hääpukunani. Minulle oli tärkeää, että puku on eettisesti valmistettu ja sillä on käyttöä myös itsenäisyyspäivän jälkeen. Materiaaliksi valikoitui helmenvalkoinen kauniisti laskeutuva silkkisatiini. Anni ja Pinja ovat upeita nuoria ammattilaisia, joiden työ ansaitsee kiitoksen ja huomion. Olen varma, että kuulemme heistä vielä tulevaisuudessa! Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille 🇫🇮 Kuvat: Antti Nikkanen / Iltalehti @anniruuthofficial @pinyamiu

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on

9. Sarianne Tähtivaaran meikkimuodonmuutos

Myös itsenäisyyspäivän vastaanotolle töihin tulevilla on tapana kunnioittaa juhlia laittautumalla huolellisesti. Meikkitaiteilija Susanna Ravea on jakanut Iltalehden toimittaja Sarianne Tähtivaarasta kuvat ilman meikkiä ja täydessä tällingissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla