Jotkut rakastavat ja jotkut vihaavat. Väljät maksimekot ovat joka tapauksessa tulleet jäädäkseen.

Joku kutsuu niitä koltuiksi, toinen verhokankaiksi ja kolmas tätimekoiksi, mutta minä kutsun niitä muotijumalien siunaukseksi.

Puhun siis oversize-mekoista.

Ylisuuret mekot vilisivät katukuvassa jo viime kesänä, joten mallin suosio itsessään ei ole mikään uutinen. Mutta miksi villitys ei ole laantunut? Muoti-ilmiöt kun tunnetusti kuihtuvat vähintään yhtä nopeasti kuin syntyvätkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastatakseni tähän minun täytyy ensin palata villityksen juurille. Kaikki lähti Zaran mustavalkoisesta pallomekosta, joka peitti vartalon jokaisen sentin aina käsivarsista nilkkoihin. Kyseisen kaavun herättämää suosiota voi todellakin kutsua mekkomaniaksi – kaikki halusivat sen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Le’Chelle Aldridge (@lechellealdridge) jakama julkaisu

Manian laannuttua pilkkujen tilalle tuli muita ehdokkaita aina leopardikuosista kukkamekkoihin. Näitä kaikkia kuitenkin yhdisti maniaa herättäneen pallomekon yksi ominaisuus: kaapumainen muoto. 

Uskon, että suurin syy jättimekkojen hiipumattomaan suosioon on niiden helppous: mekko on paitsi mukava päällä, myös näyttävä jo itsekseen.

Edes kahden käden sormet eivät riitä laskemaan niitä kertoja, kun olen saanut kuulla ihmettelyä siitä, kuinka aina jaksan panostaa asuuni, vaikka todellisuudessa olen vain vetäissyt nilkoissa asti hulmuavan kukkaisen maksimekkoni niskaan ja nykäissyt maiharit jalkaan. Lopputulos on näyttänyt kuitenkin siltä, että olisin vilkaissut peiliin jopa kahdesti.

Ja kai mainitsin jo sen mukavuuden? Mikään ei kiristä, mikään ei purista eikä helmoja tarvitse kiskoa tai kaula-aukkoa korjailla. Tällainen muoti todellakin kelpaa!

Mukavuuden lisäksi mekko on myös monikäyttöinen. Itse ainakin olen käyttänyt omaa oversize-mekkoani arkena lenkkareiden kanssa, juhlissa korkkareiden kanssa ja syksyllä farkkujen kaverina. Suomessa ympäri vuoden käytettävät vaatteet ovat harvassa!

Kaavut ovat modernien naisten kapinaa

Kaapumainen, peittävä muoti on kuitenkin Zarankin mekkoa vanhempi ilmiö. Jo vuonna 2017 ihmeteltiin, miksi modernit 20–30-vuotiaat naiset pukeutuvat niin peittävästi

Näin 25-vuotiaana liberaalina naisena voin kertoa, että juuri siksi.

Olen elänyt siinä mielessä ihanan teini-iän, että sain ilmaista itseäni vapaasti. Olen pukeutunut gootiksi, hoppariksi ja myös surullisenkuuluisaksi 2010-luvun pissikseksi. Vanhempani eivät rajoittaneet pukeutumistani, vaan rohkaisivat minua olemaan aina oma itseni.

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä ”oma itseni” sattui tarkoittamaan minimekkoja ja pakaroita vilauttelevia minishortseja. Kun näen kuvia tuolta ajalta, puna nousee edelleen poskilleni.

Ehkä kaapumekot ovat ikäisteni suosiossa juuri siksi, ettei ikäluokkamme pukeutumista ole juuri koskaan rajoitettu. Olemme saaneet kokea ihonmyötäiset makkaramekot ja avonaiset kaula-aukot halutessamme jo nuorina tyttöinä, eikä niitä todellakaan ole ikävä!

Sitä paitsi kaapumekko on omastakin mielestäni tyylikkäin vaate, jonka tiedän.

meriminkki

Vierailija kirjoitti:
Ollaanpa sitä taas niin femakkoa. Ihan hirveä reuhtana tollanen mekko.

Älä vaan yhtään anna ihmisten nähdä, että olet nainen. Huoh.

Missä vaiheessa mukavan ja monikäyttöisen vaatekappaleen ylistämisestä on tullut feminismiä?

Ja toisekseen, liehuvahelmainen kukkamekko ei ole naiselle sopiva vaate, koska...?

Vierailija

Ollaanpa sitä taas niin femakkoa. Ihan hirveä reuhtana tollanen mekko.

Älä vaan yhtään anna ihmisten nähdä, että olet nainen. Huoh.

Sisältö jatkuu mainoksen alla