Me Naiset
|
Viivi Aaltovesi
Tarkkasilmäisten mukaan Meghanilla oli Ascotin laukkakilpailuissa liian suuret kengät. Kuvat: Reuters
Tarkkasilmäisten mukaan Meghanilla oli Ascotin laukkakilpailuissa liian suuret kengät. Kuvat: Reuters

Onko Meghanilla erikoisen muotoinen jalka, pumpulia popoissa vai huono kenkäshoppaaja?

Suomalaisia syytetään usein siitä, että käytämme liian pieniä kenkiä. Esimerkiksi jalkaterapeutti Hanna Kaisa Järvinen kertoi Iltalehdelle, että 80 prosenttia suomalaisista kulkee liian pienissä popoissa.

Ehkäpä yhdysvaltalaiset ja britit kärsivät päinvastaisesta ongelmasta? Ainakin Sussexin herttuatar Meghanin on huomattu käyttävän toistuvasti liian suurelta näyttäviä jalkineita. 

Muun muassa Cosmopolitan, InStyle ja Harper's Bazaar ovat raportoineet, että Meghanin korkokenkien kantaosan ja herttuattaren kantapään välillä näkyy olevan runsaasti tilaa. Miksi Meghan käyttää liian isolta näyttäviä kenkiä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meghanin tapauksessa kyse ei liene siitä, etteikö hänellä olisi varaa hankkia täydellisesti istuvia kenkiä. Onkohan Meghanin jalkinevalinnoista huolehtiva henkilö hoitanut työnsä kunnolla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuninkaallisetkaan eivät ole vapaita erikoisen muotoisista jaloista. Entä, jos Meghanilla on hyvin leveä jalka, joka pakottaa hänet valitsemaan pituudeltaan liian suuria kenkiä?

Oho! Ainakin vasemman jalan kengässä on runsaasti käyntivaraa.
Oho! Ainakin vasemman jalan kengässä on runsaasti käyntivaraa.

Todennäköisemmän vastauksen antaa The Sunin aiheesta haastattelema muotiasiantuntija Harriet Davey, jonka mukaan Meghan ei ole ainoa suurissa korkkareissa kävelevä tunnettu nainen.

– Julkkikset valitsevat usein koon tai jopa kaksi kokoa isommat kengät, kun he ovat menossa johonkin tapahtumaan tai punaiselle matolle. Syy on meille kaikille tuttu – rakkojen vältteleminen, Davey kertoo.

Hän toteaa, että jalat turpoavat helposti, kun seisoskelee pitkään korkokengissä, kuten Meghan usein tekee.

Jaloilla on tapana turvota päivän mittaan muutenkin. Onneksi muotiasiantuntijalla on tarjolla niksi, jonka ansiosta suuret kengät eivät lonksu jaloissa aamupäivällä, kun turvotus ei vielä ole iskenyt. Daveyn mukaan julkimot saattavat tunkea kenkiensä kärkiin pumpulia tai pehmopaperia ja ottaa täytteet pois, kun tuntuu, että lisätila varpaille on tarpeen.

Pumpulikikka ja turvotus saattavat selittää, miksi Meghan vaikuttaisi käyttävän liian suuria kenkiä usein, mutta ei kuitenkaan ihan aina.

Puutarhajuhliin valituissa kengissä on muutama millimetri kasvunvaraa.
Puutarhajuhliin valituissa kengissä on muutama millimetri kasvunvaraa.

Vaikka Meghanin kenkävalinnoille näyttää löytyneen syy, ei pidä jättää huomiotta viimeistä teoriaa. Saattaa olla, että herttuattaren kengät ovat juuri oikeaa kokoa, ja me tavalliset pulliaiset vain käytämme liian pieniä jalkineita. 

Kengän sopivuutta nimittäin voi arvioida työntämällä kantapään ja kengän kantaosan väliin sormen. Jos sormi ei meinaa mahtua, pitää ottaa kokoa tai puolikasta kokoa suurempi kenkä.

Ehkä Meghan on ottanut tästä kengänsovitusvinkistä vaarin, ja meillä muilla on vielä opittavaa.

Tasa-arvoa feminismin sijaan

Jättäkää nämä seksistiset roska-artikkelit kokonaan pois.

Aamulla feministit kerääntyivät ylistämään HS:n artikkelia Trumpin ja Niinistön puolisoiden vaatearvostelun kääntämisestä ympäri (eli koska ex-malli ja runoilija ovat yhtä seurattuja kuin kkasi presidenttiä).

Iltapäivällä naisten naisille tekemä lehti julkaisee artikkelin miehensä kautta hankitun aseman (kuninkaallisuus, näyttelijän roolin hankki itse) ansiosta henkilön KENKIEN KOOSTA!

Rowanberry

Kuninkaallisen valmennuksen tulosta. Myös prinsessa Diana käytti numeroa-kahta isompia kenkiä edustustilaisuuksissa, kun joutui seisomaan pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla