Meghan on osoittanut, että takkimekko voi olla paitsi ryhdikäs myös rento valinta.
Meghan on osoittanut, että takkimekko voi olla paitsi ryhdikäs myös rento valinta.

Sussexin herttuatar Meghan vaikuttaa hurahtaneen takkimekkoihin.

Sussexin herttuatar Meghan on tunnetusti yksi maailman merkittävimmistä muotivaikuttajista. Hänen asu-, meikki- ja kampausvalintojaan seurataan silmä kovana ja jäljitellään ahkerasti. Niin kutsuttu Meghan-efekti onkin nostanut pinnalle jo lukuisia muotivirtauksia, kuten housupuvun ja niskanutturan.

Jos tuttuun kaavaan on luottaminen, tämän syksyn suosituin mekkotyyli on epäilemättä löytynyt. Meghanin yllä on nimittäin nähty Archie-pojan syntymän jälkeen erityisen usein takkimekkoja. Kyseinen mekkomalli on perinteisestikin ollut kuninkaallisten suosiossa. Se kuuluu esimerkiksi Meghanin kälyn herttuatar Catherinen luottotyyleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Katen juhlaeleganssi Meghanin ja Harryn häissä rakentui valkean takkimekon varaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tummanvihreä takkimekko on nähty Katen päällä ainakin kahdesti.

Keväällä 2019 Katen yllä nähtiin hempeän vaaleanpunainen takkimekko.

Muutkin silmää tekevät luottavat monesti takkimekkoon varsinkin virallisissa tilaisuuksissa. Moni suomalainen muistaa ainakin Yhdysvaltain ensimmäisen naisen Melania Trumpin keltaisen asun toissakesäisellä Suomen-vierailulla.

Tukevasta kankaasta valmistetun pitkähihaisen mekon valinta helteiseen Suomeen herätti monissa hämmennystä.

Siinä missä takkimekko on perinteisesti materiaaleiltaan ja ulkomuodoltaan ryhdikäs – jopa jäykkä – Meghan kulkee tässäkin asiassa omaa polkuaan. Hänen käyttämänsä takkimekot ovat nimittäin poikkeuksetta olleet olemukseltaan huomattavasti totuttua rennompia. Ne ovat kyllä takkimaisen olemuksensa ansiosta linjakkaita, mutta keveämmät materiaalit ja hihattomuus tekevät niistä sellaisia, joita voisi kuvitella itsekin käyttävänsä.

Meghan valitsi ylleen valkoisen smokkihenkisen mekon astuessaan kameroiden eteen ensimmäistä kertaa Archien syntymän jälkeen.

Meghan käytti vaaleita, kaksirivisiä takkimekkoja myös Afrikan-kiertueella prinssi Harryn kanssa syys- ja lokakuun vaihteessa.

Banana Republicin mekko oli useiden muiden matkan asujen tapaan kuninkaallisella mittapuulla katsottuna varsin edullinen. Fashionista-sivuston mukaan mekko maksoi noin 130 euroa.

Trenssitakkityylinen mekko noudatti samaa linjaa. Samainen mekko oli Meghanin käytössä myös kesällä 2018.

Takkimekkojen lisäksi Meghanin yllä on nähty vielä astetta rennompia paitamekkoja, jotka nekin ovat edestä napitettavia.

Muotiasiantuntija Caroline Wolf arvioi Express-sivustolla, että mieltymyksen taustalla voi hyvinkin olla ilmeisten syiden, siis helppouden ja mukavuuden, lisäksi imettäminen. Viiden kuukauden ikäinen Archie-poika oli mukana Afrikan-reissulla, ja nopeasti edestä avattavat mekot ovat Wolfin mukaan täydellisiä imetykseen.

Tyyli on siis paitsi juuri sopiva sekoitus rentoa ja virallista myös käytännöllinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla