Joulukuussa Suussexin herttuatar Meghan vieraili palvelutalossa sonnustautuneena 1 300 euron kukkamekkoon ja 600 euron takkiin. Kuvat: Reuters
Joulukuussa Suussexin herttuatar Meghan vieraili palvelutalossa sonnustautuneena 1 300 euron kukkamekkoon ja 600 euron takkiin. Kuvat: Reuters

Halpamuodin hyvästelyssä saattaa olla ideaa, vaikkei olisikaan Hollywood-näyttelijä tai herttuatar. 

Herttuatar Meghanin vaiheista tihkuu taas lisää tietoa. Vanity Fair on kirjoittanut herttuattaren perhesuhteista laajan analyysin, mutta viileää isäsuhdetta enemmän lukijoita näyttää kiinnostavan jutussa mainittu pikku yksityiskohta: lehti kirjoittaa, että Hollywood-lähteen mukaan Meghan järjesti kuuluisaksi tultuaan kotonaan bileet epävirallisella Sayonara Zara -teemalla.

Lähteen mukaan Meghan lahjoitti kemuissa juhlavierailleen edulliset ketjumuotivaatteensa, kuten Zaran tamineet.

Kukapa meistä ei haluaisi bilettää tällä tavoin saadessaan sen sortin palkankorotuksen, jonka pesti Pukumiehissä Meghan Marklelle toi, Britannian Ellessä todetaan. 

Lehtitietojen mukaan kanadalaisstylisti Jessica Mulroney, jonka väitetään olevan Meghanin paras ystävä, sai halpamuotijuhlien jälkeen tehtäväkseen laittaa Meghanin vaatekaapin uusiksi kuluja säästelemättä.

Meghanin yllä tosin nähdään edelleen edullisiakin vaatteita esimerkiksi englantilaisilta Marks & Spenceriltä ja Asokselta – samaan tapaan kuin prinsessa Victoria suosii ruotsalaisen H&M:n vaatteita. 

Moikat markettikuteille?

Rahakas työtehtävä Hollywood-sarjan pääosassa ja prinssipuoliso vielä puuttuvat useimmilta meistä, mutta olisiko Sayonara Zara -juhlissa ideaa tavallisellekin naiselle? Tai ehkä täkäläiseksi nimeksi sopisi heipat henkkamaukalle tai moikat markettikuteille?

Pikamuoti valittiin juuri vuoden 2018 turhakkeeksi, joten epäeettisesti tuotettujen ja epäekologisten halpavaatteiden ostamista tosiaan kannattaa välttää mahdollisuuksien mukaan. Ympäristön kannalta paras ratkaisu tosin olisi tehdä jo kaapista löytyvistä pikamuotikamppeista kestomuotia käyttämällä niitä niin pitkään kuin mahdollista. 

Näyttelijä Meghan Markle punaisella matolla vuonna 2013. Tarina ei kerro, kenen suunnittelemassa mekossa Meghan edusti, mutta tässä vaiheessa hän oli luultavasti jo sanonut sayonarat ketjuliikkeiden koltuille.
Näyttelijä Meghan Markle punaisella matolla vuonna 2013. Tarina ei kerro, kenen suunnittelemassa mekossa Meghan edusti, mutta tässä vaiheessa hän oli luultavasti jo sanonut sayonarat ketjuliikkeiden koltuille.

Hyvästit pikamuodin ostamiselle on siis kelpo uudenvuodenlupaus – ja miksei myös juhlan aihe.

Jos kaveripiirissä on samantyylisiä ja -kokoisia ystävyksiä, vanhat kunnon vaatteidenvaihtojuhlat ovat aina hyvä idea – kaverin kaapin pohjalta kaivettu mekko on itselle uusi, ja ehkä kaveri innostuu villatakista, johon olet kyllästynyt. 

Merkkivaatteet kiertoon

Muodin kierrättämisestä kavereille löytyy esimerkki herttuatar Meghania lähempääkin. Vappu Pimiä kertoi juuri Me Naisille järjestävänsä kavereilleen kirppiksiä, joilla myy edullisesti merkkivaatteitaan. 

– Se on hyvä tapa pistää kiertoon kaappeihin kertyneitä vaatteita, joita tarvitsen työni takia paljon. Myyn kaiken viidellä, kymmenellä tai viidellätoista eurolla. Tykkään katsella, kun ystäväni tekevät löytöjä: Vuittonin ballerinat 15 eurolla tai merkkimekkoja kympillä, Vappu sanoi.

Jäämme odottamaan paljastuksia siitä, mitä Meghanin kaappiin kertyneille venepääntiemekoille, kuumille housupuvuille ja kuninkaallisille pikku hatuille tapahtuu käytön jälkeen. 

Kysely

Haluaisitko sinäkin sanoa hyvästit halpamuodille?