Kodin Kuvalehti
Kumpparit kestävät todella pitkään, kun muistat välillä pestä ne.
Kumpparit kestävät todella pitkään, kun muistat välillä pestä ne.

Kumpparit ovat kuin kaverit, joihin voi aina luottaa ja joista ei vahingossa tule paljon huolehdittua. Kannattaisi!

1. Pyyhi, älä naarmuta

Huuhtaisetko kumisaappaasi puhtaiksi puutarhaletkulla aina käytön jälkeen? Hyvä! Lika irtoaa saappaan pinnasta näppärimmin tuoreeltaan. Halutessasi voit käyttää myös mietoa saippuavettä ja pesusientä. Vältä teräviä tai naarmuttavia välineitä.

2. Varo liikaa kuumuutta

Jos kumisaappaita ei ole vuorattu sisäpuolelta, myös sisäosan voi pestä. Poista sitä ennen mahdolliset pohjalliset. Jos lika istuu sitkeässä, pyykkipulverista tehdystä laimeasta liukosesta ja pesusienestä voi olla apua. Huuhtele pesun jälkeen.

Anna saappaiden kuivua täysin kuiviksi huoneenlämmössä. Kuivumisen loppuvaiheessa voit laittaa tunniksi tai pariksi saappaan sisään hieman talouspaperia tai sanomalehteä imemään kosteutta. Älä vie saappaita saunan jälkilämpöön äläkä pistä niitä kuivumaan patterin päälle. Materiaali kärsii liian kuumassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Suojaa ja säilytä oikein

Pesun jälkeen voit halutessasi käsitellä saappaat kuminhoitoaineella tai silikoniöljyllä. Silikonipohjainen hoitoaine ehkäisee tumman saappaan harmaantumista ja UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Säilytä saappaita huoneenlämmössä tai sitä viileämmässä. Paras on paikka, jossa saappaat eivät altistu valolle. Älä säilytä saappaita lämpöpatterin yläpuolella tai vieressä. Patterin lämpö kuivattaa turhaan saappaan materiaalia.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fi:ssä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla