Kun aina yhtä luotettavat mummopikkarit tulevat pesusta, on syytä olla iloinen. Kuva: Shutterstock
Kun aina yhtä luotettavat mummopikkarit tulevat pesusta, on syytä olla iloinen. Kuva: Shutterstock

Sori vaan, narupikkarit. Häviönne on nyt lähes tieteellisesti todistettu. 

Kaija Koo paljasti hiljattain telkkarissa kammoavansa stringejä. Laulajatähti vitsaili Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että pakarathan saattavat jauhaa stringien narun puhki. 

Siitä, voiko stringien naru tosiaan paukahtaa kahtia ahkeran käytön seurauksena, kaivataan vielä lisää tutkimusta. Sitä odotellessa Me Naiset on kuitenkin tarttunut koko yhteiskuntaa askarruttavaan kysymykseen: Millaiset alushousut oikeasti ovat ihmiselle, ja erityisesti naisihmiselle, parhaat?

Saimme totuuden selvittämiseen runsaasti apua lukijoiltamme, jotka kertoivat satamäärin näkemyksiään alushousuasioista. Otanta ei tietenkään täytä mitään tieteellisiä kriteereitä, ja selvittämättä jäi esimerkiksi alushousujenkäyttäjän sosioekonomisen aseman sekä maantieteellisen sijainnin suhde siihen, mitä pikkarimallia hän suosii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joka tapauksessa uskallamme nyt 626 kyselyvastausta saatuamme sanoa, että totuus on selvillä. Alkkarien kuningatar on kruunattu. Aloitetaan kuitenkin niistä ehdokkaista, jotka eivät päässeet kärkisijoille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oma kannattajakuntansa: sortsit

Lahkeellisilla, sortsi- ja bokserimallisilla alushousuilla on oma vakaa kannattajakuntansa. Viitisen prosenttia äänistä meni sortseille. 

Sortsien salaisuus näyttää olevan se, että ne pysyvät hyvin paikallaan, eli poissa pakaroiden välistä.

”Todella ärsyttävää jos alushousut menee esimerkiksi urheillessa tai työpäivän aikana pakaroiden väliin”, eräs vastaaja sanoittaa monen naisen tunnot.

Pienen joukon lemppari: tait

Vastaava pieni, mutta uskollinen seuraajajoukko on tai-mallilla, joka on jäänyt suomalaisten mieleen erityisesti Sloggin valmistamana. Tai-pikkareissa on yleensä syvään uurretut jalka-aukot eikä ihan matalaa vyötäröä. 

Tai-mallin käyttäjät arvostavat erityisesti istuvuutta, väljiä jalka-aukkoja ja sitä, että tait eivät ”tunnu päällä” samaan tapaan kuin pyllyvakoon pyrkivät mallit.

”Ei kiristä verisuonia reidestä tukkon. Kun on noita leikattuja kohjuja! Tulee sopivasti vyötärölle saakka. Ei lökötä, ei näy pitkien housujen alla, kuten esim. boxerit tai shortsimalli”, eräs vastaaja perustelee tai-mallin suosimista.


Nouseva kannatus: brazilianit

Kun brassityyliset paljon pakaraa paljastavat pikkubikinit ovat saapuneet Suomeen, ovat niiden vanavedessä tulleet myös brazilian-malliset alushousut. Brazilian-mallissa on usein pakaroita korostava rypytys takasaumassa ja vähänlaisesti kangasta takapuolella.

Brassipikkareiden nimiin vannoo noin yhdeksän prosenttia kyselyyn vastanneista. Brasilialaisten alushousujen suosio näyttää selittyvän paljolti sillä, mitä ne tekevät takapuolen ulkonäölle.

Brazilianit saavat pepun näyttämään hyvältä ja siksi myös tanssijalan vipattamaan peilin edessä. Parhaat kumppanin iloksi, mutta etenkin omaksi iloksi”, brassialkkareita suosiva vastaaja paljastaa.

Neljäs sija: stringit

Vaikka narupikkareita mollataan nyt urakalla peräti Kaija Koon johdolla, on stringeillä paljon puolestapuhujia. Kangasta säästävillä pikkupikkareilla on noin 15 prosentin vankka kannatus. 

”Vihaan pikkuhousujen rajoja, jotka näkyvät housujen läpi! Siksi ehdottomasti stringit!”

Tämä kyselyvastaus tuo ilmi itsestäänselvimmän syyn käyttää narupikkareita, mutta string-alushousuilla on vastaajien mukaan paljon muitakin hyviä puolia. Monen mukaan stringit ovat mukavat ja saavat pyllyn näyttämään hyvältä.

”Usein sanotaan että stringit olisivat epämukavat, mutta omasta mielestä ne nimenomaan ovat ainoat, joita ei edes tunne päällä.”

Jaettu toinen sija: hipsterit

Matalavyötäröiset hipsterit ovat monen suomalaisen suosikkialushousut. Peräti 18,5 prosenttia vastaajista suuntaa alusvaateosastolla hipsterihyllylle.

Hipsterien suurta suosiota selittää erityisesti niiden mukavuus. Vastaajien lausuntojen mukaan hipsterit eivät kiristä, purista tai hierrä, eivätkä mene persvakoon. Täydellistä!

”Eivät vilku housunvyötärön yli, peittävät suuren osan pakaraa, eivät yleensä tunkeudu peppuvakoon”, eräs vastaajista luettelee suosikkimallinsa hyviä puolia.


Jaettu toinen sija: briefit

Klassisissa brief-pikkareissa pakarat jäävät peittoon. Tätä mallia suosii niinikään 18,5 prosenttia vastaajista. 

”Peruspikkarit, niissä ei takapuoli palellu, eikä hierrä naru vakoa rikki”, yksi vastaaja perustelee briefien ylivertaisuutta.

”Ne vaan tuntuu parhaimmilta, ei hierrä, ei kierrä ja on helppo pierrä, kuten se vanha viisaus meni”, toinen komppaa.

Ylivoimainen ykkönen: ”mummikset”

Kyllä mummot tietävät parhaiten, myös alusvaateasioissa. Perinteikkäät, joka suuntaan peittävät ja estetiikaltaan koreilemattomat niin kutsutut mummopikkarit ovat suomalaisnaisten suosikkeja. 

Perusteluja piisaa – olemme kirjoittaneet mummoalkkarien mahtavuudesta aiemminkin. 

Kyselyvastauksissa mummomallia kehutaan kestäväksi ja mukavaksi. Niillä on peräti noin 27 prosentin kannatus, eli useampi kuin joka neljäs valitsee mieluiten mummopikkarit

”Mummiksien” istuvuus on vakuuttanut myös urheilijat, ja niiden kangasta säästelemätön leikkaus saa kiitosta vatsakkailta. Mummopikkarit lämmittävät vetoisassa kaupassa työskentelevän selkää ja takaavat istumatyöläiselle häiriöttömän työpäivän.

”Litistää masua ja eivät ole hanuriin uponneena. Hengittävää kangasta, eli aina puuvillaiset ’pikkarit’ oltava. Keinokuitu ei käy mun herkälle toosalle lainkaan”, eräs vastaaja perustelee. 

Blackjack

Näin miehenä voinen kommentoida että siinä vaiheessa ku ne pikkarit on näkyvillä niin tärkein asia yleensä on lähteekö ne jalasta.

Miehille korkkarit

Tuikkii kirjoitti:
Seksintappajat !!

No saathan sinä käyttää korkkareita ja stringejä ja punata posket ja huulet. Ei kukaan kiellä, siis miehetkin.
Eläinmaailmassa miehet ovat koreampia ja sirompia. Miksihän.
Ihmiseläin on luonnonvastainen. Miehet luonnostaan heikompia, ja sirompia. Näin kuuluisi olla. Miksi vuosituhansia miehet ovat valinneet siron naisen ja naiset ison miehen, tämä muokannut biologiaa, sekä miesten suosiminen ruokapöydässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla