Itsenäisyyspäivän kunniaksi moni Linnan juhlien vieras valitsi ylleen suomalaiset korut. Ja millaisia koruja ne olivatkaan!

Tänäkin vuonna Linnan juhlissa nähtiin toinen toistaan hienompia asukokonaisuuksia. Tästä hyvänä esimerkkinä käy aiempi koosteemme, johon nostimme 19 upeaa kuvaa juhlien asuista.

Vaikka usein itsenäisyyspäivän vastaanoton katsojat keskittyvät ihastelemaan pukuja, myös juhlallisuuksien koruloisto ansaitsee huomionsa.

Kuten usein aiemminkin, Linnan juhlissa nähtiin vuonna 2019 useita uniikkeja koruluomuksia. Näyttelijä Oona Airola ja sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) olivat valinneet korviinsa vuoden kultasepän Eero Hintsasen korut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Eero Hintsanen (@eerohintsanen) jakama julkaisu

Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Eero Hintsanen (@eerohintsanen) jakama julkaisu

Näyttelijä Oona Airola.

Näyttelijä Elina Knihtilällä ja kansanedustaja Antti Lindtmanin (sd.) puolisolla Kaija Stormbomilla nähtiin puolestaan korvissaan kotimaisen Nagual-merkin suunnittelemat korut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tommi Korpela ja Elina Knihtilä.
Tommi Korpela ja Elina Knihtilä.

Kaija Stormbom ja Antti Lindtman.
Kaija Stormbom ja Antti Lindtman.

Kaikki Linnan juhlissa nähdyt korut eivät kuitenkaan ole varta vasten tilaisuuteen suunniteltuja. Monet koruista voi halutessaan hommata helposti myös itselleen. Tänä vuonna monet juhlijat olivat valinneet asunsa osaksi erityisesti kahden suomalaisen koruvalmistajan koruja: Kalevala Korun ja Lovian. 

Koostimme tähän juttuun juhlissa suosituiksi nousseet korut yhteen. Nämä ihanuudet kelpaisi kääräistä vaikka joulupakettiin.

Jo viime vuonna monen Linna-vieraan korvissa nähtiin eettisen vaatemerkin Lovian Havu-korvikset. Tänäkin vuonna useampi juhlavieras, kuten parayleisurheilija Toni Piispasen puoliso Anu Piispanen ja kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen (kok.), olivat valinneet korviinsa valuvalinjaiset Havu-korut.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Pihla Keto-Huovinen (@ketohuovinen) jakama julkaisu

Pihla Keto-Huovinen puolisonsa Tommy Huovisen kanssa.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Lovia (@loviacollection) jakama julkaisu

Hopeiset Havu-korvakorut, Lovia, 290 €.

Kansanedustaja Emma Karilla (vihr.) oli korvissaan Lovian uniikit männynneulaskorvikset. Korut on rakennettu samoista osista, joista Lovian Petäjä-korvikset tehdään. Kirjailija Nura Farahilla oli korvissaan Lovian uniikit hopeakorut.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Lovia (@loviacollection) jakama julkaisu

Näet tarkemman kuvan Emma Karin koruista selaamalla kuvia oikealle. Kuva Nura Farahin koruista gallerian viimeisenä.

Presidentin puoliso, kirjailija Jenni Haukio täydensi asunsa Kalevala Korun uuden Kaikuja-sarjan kaulakorulla ja korvakoruilla. Sarjan on suunnitellut Heli Kauhanen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio. Kaikuja-sarjan kaulakoru, Kalevala Koru, 790 €.

Kaikuja-korut koristivat myös SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen puolison Heta Ravolainen-Rinteen sekä Suomen cheermaajoukkueen kapteenin Rosanna Toivosen korvia. Sekä Hetalla että Rosannalla oli asunsa koristeena myös sarjan kaulakorut.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Rosanna (@rosannatoivonen) jakama julkaisu

Rosanna Toivonen. Kaikuja-korvakorut, Kalevala Koru, 225 €.

Leijonien hyökkääjä Michelle Karvinen ja hänen kumppani Josefin Hovmark valitsivat juhliin suosikkimerkin Vetovoima-korut.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Michelle Karvinen (@karvinen_33) jakama julkaisu

Michelle Karvinen puolisonsa Josefinin kanssa. Näet tarkemman kuvan heidän koruistaan selaamalla kuvia oikealle. Vetovoima-sarjan korvikset, Kalevala Koru, 155 €.

Myös kultajoukkueen kapteenin Marko ”Mörkö” Anttilan puolisolla Heidi Anttilalla nähtiin Vetovoima-korvakorut ja -rannekoru. Marko oli valinnut itselleen Lovian Pihka-kalvosinnapit.

Kukkilintu

Toivottavasti ihmiset huomioisivat myös pienet muut suomalaiset korualan osaajat, kuin pelkästään Kalevala Korun ja ketjuliikkeiden massatuotannon. Paljon pieniä tekijöitä jää isojen jalkoihin, kun ihmiset eivät edes ajattele, että markkinoilla on muitakin koruja ja suunnittelijoita. Samat Planetaariset laaksot pyörivät ruudussa vuodesta toiseen, tottakai klassikoilla on paikkansa, mutta vähän rohkeutta peliin myös.

Koruharrastaja

Jäikö huomaamatta Eero Hintsasen kumppanin Chao Hsien-Kuon korut? Esimerkiksi jatkojen juontajalla oli Nuppu-korvikset, myös useilla linnan vierailla Chaon uniikkeja koruja. Hsien-Kuo toimii myös Lapponialla suunnittelijana, on Lapponian sivujen mukaan heidän ensimmäinen naispuolinen suunnittelijansa. https://www.lapponia.com/fi_fi/chao-hsien-kuo  

Sisältö jatkuu mainoksen alla