Kodin Kuvalehti
Ida Tokola kirjoittaa ekologisesta elämäntyylistään Ida's Cozy Corner -blogia.
Ida Tokola kirjoittaa ekologisesta elämäntyylistään Ida's Cozy Corner -blogia.

Ida Tokola haluaa käyttää mahdollisimman eettisiä vaatteita. – Ei haittaa, että joudun käyttämään sopivien brändien etsimiseen paljon aikaa.

Ida Tokola, 27, osti ennen uusia vaatteita aina mielihalujensa mukaan.

– Nyt ajattelen, että on hullua käyttää vain hetken jotain vaatetta, jonka tuottamiseen on käytetty paljon luonnonvaroja. Maksan mieluummin satasen vaatteesta, jota olen harkinnut, kuin ostelen paljon parinkympin vaatteita, Tokola kertoo.

Helsinkiläinen medianomi joutui viime vuonna ostamaan paljon uusia vaatteita, esimerkiksi useammat kengät ja uuden talvitakin. Tarpeellisten vaatteiden lisäksi hän sortui muutamiin heräteostoksiin. Siksi Tokola päätti tänä vuonna pitää taukoa vaatteiden shoppailusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ostolakko on Tokolalla sujunut hyvin, vaikka ihan täydellisesti se ei ole pitänyt. Ostokset ovat kuitenkin olleet Tokolan mukaan harkitumpia kuin ennen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Käytän arkivaatteitani mielelläni, koska ne kaikki ovat minulle rakkaita. Teen kerran pari kuukaudessa kierroksen kirppareilla. Tykkään myös vintage-verkkokaupoista, joihin vaatteet on valittu tarkasti.

Joustoakin tarvitaan, sillä aina budjetti ei kestä ekologisinta vaihtoehtoa

Jos Tokola ostaa uutta, hän saattaa käyttää paljonkin aikaa siihen, että googlettelee ja yrittää löytää mahdollisimman ekologisia ja eettisiä vaatekauppoja ja brändejä.

– Se on minusta mielenkiintoista. Viime kesänä tuskailin, kun en meinannut löytää ekologisia ja eettisiä urheilukenkiä – niitä kun ei oikein voi käytettyinä ostaa. Myöskään alusvaatteita ei ole helppo löytää, ja esimerkiksi villakangastakkien ekologiset merkit maksavat paljon.

Joskus Tokolan täytyy joustaa omista arvoistaan.

– Jos oikeasti tarvitsen talvitakin enkä löydä ekologista ja omaan budjettiini sopivaa, niin yritän löytää sellaisen, joka kestää ja josta oikeasti tykkään, hän kertoo.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Yksilöllinen

Minä ja huksvarnani ja aivan sama, onko rättikauppoja tai ei. Aina sopii, aina on tyylikäs, eikä maksa maltaita. Eikä kävele toista samanlaista vastaan.

Suosittelen. Ai niin, eihän teistä ole. Valtaosalla ei pysy neula hyppysissä edes.

Sisältö jatkuu mainoksen alla