Gloria
Kuviotakki 809e, Marina Rinaldi. Pleats Please by Issey Miyake -mekko 390e, My O My. Korvakorut 167e, Valkoinen Elefantti. Laukku 2900e, Louis Vuitton. Misbhv-nilkkurit 589e, Zio.
Kuviotakki 809e, Marina Rinaldi. Pleats Please by Issey Miyake -mekko 390e, My O My. Korvakorut 167e, Valkoinen Elefantti. Laukku 2900e, Louis Vuitton. Misbhv-nilkkurit 589e, Zio.

Lokakuun Glorian muotijutussa poseeraa 11 Glorian lukijaa, joista kuoriutui kuvauksissa varsinaisia huippumalleja. Yksi heistä on viestintäpäällikkö Laura Heinovaara, 37.

Kun Gloria viime kesänä etsi lukijoidensa joukosta malleja muotijuttua varten, nokialainen Laura Heinovaara laittoi saman tien hakemuksen tulemaan.

– En halunnut miettiä liikaa, voinko hakea tai olenko sitä mitä juttuun etsitään, koska ajattelin, että ammattilaisethan sen sitten päättävät. Oli ilahduttavaa nähdä, miten erinäköisiä, -ikäisiä ja -kokoisia malleja kuvauksiin oli valittu, Laura sanoo.

Aluksi tunnelma kuvauksissa oli Lauran mukaan odottava, mutta pian kaikki 11 mallia rentoutuivat poseeraamaan ja kannustamaan toinen toisiaan. Lauralla oli jo ennestään kokemusta kameran edessä olemisesta Miss Plus Size -kisoista. Muotikuvaukset olivat kuitenkin täysin uudenlainen tilanne.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kuvaukset olivat lähempänä aitoa high fashion -mallikokemusta, koska en tiennyt etukäteen, mitä tuleman pitää tai millainen asu minulle valitaan. En ehkä itse olisi uskaltanut kerrostaa ja yhdistellä kuoseja noin rohkeasti, mutta luotin täysin ammattilaisten visioon. Kuvauspäivä oli tosi hauska kokemus, lähtisin ehdottomasti mukaan uudestaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koordinaatio koetuksella

Vaikka Laura tiesi, ettei mallin työ ole helppoa, yllättyi hän silti siitä, miten kova työ yhdenkin muotikuvan takana on.

– Kyllä siinä sai ihan hiki päässä tehdä hommia, että asento osui kohdilleen, leuka oli oikeaan suuntaan ja ilme hyvä. Välillä tuntui, ettei koordinaationi riitä kaikkiin asentoihin. Tämän kokemuksen jälkeen nostan entistä enemmän hattua ammattimalleille.

Laura työskentelee viestintäpäällikkönä ja kirjoittaa vapaa-ajallaan blogia kehopositiivisuus-kulmalla. Hänen mielestään muoti- ja mainoskuvien maailma on muuttunut viime vuosina monipuolisemmaksi.

– Olen seurannut ilolla, miten esimerkiksi plus-koon mallit pääsevät nykyään esille, ja toivon että trendi jatkuu.

Muotijutun ja kuvat kaikista upeista malleista löydät lokakuun Gloriasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla