Elli Lehnhoff on sänkyjä sekä makuuhuoneen kalusteita ja tekstiilejä valmistavan Matrin suunnittelija.
Elli Lehnhoff on sänkyjä sekä makuuhuoneen kalusteita ja tekstiilejä valmistavan Matrin suunnittelija.

Kansainvälisesti menestyneen perheyrityksen Matrin suunnittelija Elli Lehnhoff pitää huolen siitä, että suomalaissängyt ovat paitsi mukavia nukkua myös kauniita katsoa. Alla hän listaa viisi kotimaista suosikkikohdettaan. Kuinka monessa olet käynyt?

1. Turun jokiranta

Ihana vehreä ja suojaisa jokiranta kaikkine kahviloineen ja ravintoloineen. Vietin Turussa paljon aikaa nuorena, ja jokirantaan liittyy paljon muistoja. Ihana, positiivisesti latautunut tunnelma ripauksella romantiikkaa – täällä tulee aina hinku muuttaa Turkuun

2. Mathildedalin ruukkimiljöö kansallispuistoineen

Täällä olen jo vauvana viettänyt aikaa, ihmekös, että siellä tunnen oloni niin kotoisaksi. Ilolla olen seurannut Matildedalin kehitystä viime vuosien aikana kuolleesta kyläpahasesta uuteen nousuun. Käymme usein mökiltä käsin Matildedalissa joko retkeilemässä kansallispuistossa tai vieraiden kanssa kahvittelemassa, kumpikin on aina yhtä antoisaa.

3. Hanko

Jokakesäinen retkikohteemme joko veneellä tai autolla. Hangossa meri ja aurinko, puistot, kalliot, jopot, venesatamat, rannat ja vanhat rakennukset luovat ihan erityislaatuisen tunnelman. Täydellinen paikka viettää kaunista kesäpäivää, joka voisi jatkua vaikka viikon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Tammisaaren vanhakaupunki puutaloineen

Tykkään käyskennellä Tammisaareen idyllissä ja ihastella vanhoja rakennuksia, pikkukaupungin hidas ja uinuva tunnelma viehättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Verla – Unescon maailmanperintökohde ja pahvitehdas

Verlan vanhassa pahvitehtaassa voi kokea sykähdyttävän aikamatkan menneisyyteen kauniin maalaismaiseman keskellä. Museo, jossa lapsetkin jaksoivat kuunnella oppaan kertomukset alusta loppuun. Parkkipaikalta käsin voi kaiken lisäksi bongata kalliomaalauksia.

Tämä on Glorian Kodin artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Juttu on ilmestynyt Glorian Kodissa 10/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla