Suomalainen matkaa varman aurinkon perässä, selviää kyselystä. Kuva: Sanoma-arkisto
Suomalainen matkaa varman aurinkon perässä, selviää kyselystä. Kuva: Sanoma-arkisto

Suomalainen viis veisaa uusista lomatuttavista, kun on aika vaihtaa vapaalle.

Suomalaisuuteen liittyy stereotypia sisäänpäin lämpeävästä kansasta, mutta nyt väitteelle on vihdoin saatu todellista katetta. Kristina Cruisesin teettämän kyselyn mukaan suomalaiset lomailevat ulkomaanmatkoillaan mielellään tuttaviensa kesken. Risteilylomayrityksen tiedotteen mukaan vain noin kolmasosa vastaajista on lomamatkallaan kiinnostunut tekemään tuttavuutta paikallisten kanssa.

– Suomalaiset eivät yllättäen olekaan niin kansainvälisiä kuin luullaan. Työelämässä kyllä tutustumme vieraiden kulttuurien edustajiin, mutta uudet tuttavuudet eivät kiehdo yhtä paljon, kun on aika vaihtaa vapaalle, Kristina Cruisesin myyntijohtaja Anu Markkanen sanoo tiedotteessa.

Yritys kartoitti suomalaisten lomamatkojen onnistumista kyselytutkimuksella. Tutkimukseen osallistui 1 000 henkilöä, jotka ovat 18–75-vuotiaita.

Edullinen hintataso vetää puoleensa suomalaisia lomailijoita.

Suurin osa vastaajasta haluaa lomamatkallaan ensisijaisesti syödä ja juoda hyvin ja tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Suomalaiset ovat myös tarkkoja rahasta valitessaan matkakohdetta: edullinen hintataso vetää puoleensa lomailijoita.

– Kyselyn perusteella suomalaiset jakautuvat selkeästi ranta- ja kulttuurilomailijoihin. Auringonpalvonta ja kulttuurielämykset saivat täsmälleen saman kannatuksen kyselyn vastaajien keskuudessa, Markkanen kertoo.