Kuvat
Sanoma-arkisto/ Hannes Heikura, Liisa Takala, Kari Pullinen, Laura Oja ja Katja Tähjä
Helsinki on mainettaan parempi kesäkaupunki.
Helsinki on mainettaan parempi kesäkaupunki.

Joskus vanha tosiaan paranee vaihtamalla. Helsinki on täynnä ihania saaria, uimarantoja ja yhteisöllisiä takapihoja, joita ei mainita matkaoppaissa.

Kesäisestä Helsingistä tulee ensimmäisenä mieleen Suomenlinna, Linnanmäki ja Korkeasaari, vaikka kaupunki tarjoaa lomailijoille paljon muutakin! Listasimme Helsingin 12 parasta kesäaktiviteettia, jotka ovat jääneet klassikoiden varjoon.

1. Piknik ruusutarhassa

Kesällä Helsingin Talvipuutarhan yhteydessä voi ihailla sen edustalla kukkivaa ruusutarhaa. Nappaa mukaan piknikeväät ja nauti lounaasi ruusujen keskellä.

2. Helsingin parhaat tötteröt Kaivopuistossa

Helsingin parhaat tötteröt löydät Kaivopuistosta, Helsingin jäätelötehtaan jätskikojusta. Nappaa mukaasi pallo tai kaksi ja istahda katselemaan ohi lipuvia laivoja. Suosittelemme maistamaan joko kookos-, sitruuna- tai pistaasijäätelöä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kolme palloa on kolminkertaisesti parempi kuin yksi.
Kolme palloa on kolminkertaisesti parempi kuin yksi.

3. Livemusiikkia Alppipuistossa

Jos olet livemusiikin ystävä, suuntaa heinäkuisena viikonloppuna Alppipuistoon – et tule pettymään! Puistossa soi lähes aina kitara tai kaksi, joiden tahdissa voit napostella eväitä tai juoda vaikka lasillisen kuohuvaa. 

4.  Päiväkävely Töölönlahdella

Jos kaupungin hulina ahdistaa, voit piipahtaa Töölönlahdella. Istahda penkille ihailemaan kaunista maisemaa tai kierrä lahti kävellen ympäri. Kierrokseen kuluu aikaa noin tunti ja välissä voit nauttia kahvit Sinisen huvilan kahvilassa.


5. Pihajuhlat Teurastamolla

Jos haaveilet grillijuhlista takapihalla, suuntaa Kalasataman Teurastamoon. Teurastamon pihalta löydät puitteet täydelliseen kesäpäivään aina grillaamisesta riippumatossa laiskotteluun. Mikä parasta, ihan ilmaiseksi!

Varaudu kuitenkin siihen, että välillä takapihallasi järjestetään myös tapahtumia. Voit hypätä mukaan esimerkiksi Puutarhatansseihin.

Jos täydelliseen kesäpäivääsi kuuluu aurinkotuolit ja grilliruoka, suuntaa Teurastamoon!
Jos täydelliseen kesäpäivääsi kuuluu aurinkotuolit ja grilliruoka, suuntaa Teurastamoon!

6. Kesäilta Pihlajasaaressa 

Lauttamatkan päässä on muitakin ihania saaria kuin Suomenlinna. Suuntaa siis seuraavalla kerralla Pihlajasaareen, josta löydät luontopolkuja, uimarantoja, telttailualueita ja kallioita silmän kantamattomiin. Jos mielesi halajaa saunomaan, voit varata Pihlajasaaren saunan käyttöösi ja eväät voi valmistaa yhteisgrillissä. Jos grillaaminen ei kuulu rentouttavaan kesäpäivääsi, löytyy saaresta myös ravintola.

7. Rantapäivä Helsingissä

Helsingistä löytyy useita ihania rantoja. Suosituin niistä lienee Hietaniemen uimaranta, mutta jos kaipaat rauhaisampaa rantatunnelmaa, katsasta myös Aurinkolahti ja Mustikkamaa.

Aurinkoa voit palvoa Helsingissä niin uimarannalla kuin merikylpylässä.
Aurinkoa voit palvoa Helsingissä niin uimarannalla kuin merikylpylässä.

8. Polskuttelu merikylpylässä

Jos merivesi ei houkuta, mutta kaipaat polskuttelua, suuntaa Allas Sea Pooliin. Helsingin ytimessä sijaitsevassa merikylpylässä voit viettää rantapäivää polskien uima-altaissa sekä nauttien saunasta ja ravintolan antimista.

9. Soutaen saareen

Helsingin saaristoihin on mahdollista tutustua myös soutaen. Vuokrattavia soutuveneitä löydät ainakin Töölönlahdelta ja Vuosaaresta. Päivän voi viettää soutamisen lisäksi myös esimerkiksi suppaillen tai kajakilla meloen.

10. Luonnonrauhaa Lammassaaressa

Jos mielesi kaipaa hengähtämistä, suuntaa Lammassaareen kaislojen keskelle. Nämä maisemat saavat henkesi salpaantumaan!

Muista kuitenkin, että saari on mökkeilyaluetta, joten pysy pitkospuilla ohjatuilla reiteillä, ettet häiriköi mökkeilijöitä. 

Lammassaaren upeissa maisemissa viihtyy kokonaisen päivän. Löydät saaresta myös ravintola Pohjolan pirtin.
Lammassaaren upeissa maisemissa viihtyy kokonaisen päivän. Löydät saaresta myös ravintola Pohjolan pirtin.

11. Menomestoja keskustassa

Jos tanssijalkaa vipattaa, löytyy apu Helsingin yöelämästä, jossa on anniskeluravintoloita joka makuun. Klassikoksi muodostunut Mummotunneli tanssittaa etenkin suomalaisen musiikin ystäviä, kun Storyville puolestaan houkuttelee terassilleen livemusiikin kuuntelijat. Nuorempaa sukupolvea vetää puoleensa Kallion Siltanen, kun rauhalliseen illan istuskeluun ja auringonlaskun ihasteluun sopii puolestaan Löylyn terassi.

Listasimme aikaisemmin myös Helsingin parhaat viinibaarit, kurkkaa ne täältä!

12. Pyöräretki saaristoissa

Houkuttaako pyöräretki? Helsingissä voit vuokrata kaupunkipyörän vuorokaudeksi vain viidellä eurolla. Jos et halua maksaa extraa, voit polkea pyörää vain 30 minuuttia kerrallaan. Pysäkkejä, joissa ajan voi nollata, löydät  kuitenkin lähes kaikkialta – jopa Helsingin saaristosta.

Jos siis haluat ihailla merimaisemia rauhassa, suuntaa pyörällä Lauttasaaren kautta Lehti- ja Kuusisaareen. Matkan varrelta löydät useita rantoja ja kallioita, joille voit jäädä nauttimaan eväitä tai vaikka heittämään talviturkkisi!

Pääsen palaamaan keskustaan Munkkiniemeen ja Töölöön kautta. Noin 20 kilometriä pitkän pyöräretken lopuksi suosittelemme pysähtymään palkintokahveille Töölöön tunnelmalliseen Cafe Regattaan. Pistäydy täällä, vaikka jättäisit pyöräilyn välistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla