Kuvat
Valmistajat
Lapuan kankureiden tehtaanmyymälän kalusteet on suunnitellut japanilainen IMA Design.
Lapuan kankureiden tehtaanmyymälän kalusteet on suunnitellut japanilainen IMA Design.

Kesäinen Suomi on pullollaan sisustajaa ilahduttavia piipahduskohteita.

Tehtaanmyymälät. Kyllähän ne kököttävät paikallaan kesät talvet, mutta lomakauden alettua niiden ovet alkavat kutsua aivan uudella taajuudella. Lomallahan tässä ollaan, nyt saa vähän shopata!

Ainakin nämä myymälät pihin tekstiilien ystävän kannattaa merkitä kartalle:

Pellavarohmu suuntaa Vanhan Paukun tehtaaseen Lapuan kankureiden tehtaanmyymälään (Kauppakatu 23, Lapua).

Värikkäämmän printin puutteessa oleva taas voi hamstrata kotimaisia poistoeriä vaikka Finlaysonin tehtaanmyymälästä Forssasta (Puuvillakatu 4, Forssa), Vantaan Vallila Interior Outletista (Tammiston kauppatie 27, Vantaa) tai piipahtaa jossain Marimekon monista tehtaanmyymälöistä – yksi isoimmista löytyy Herttoniemestä (Kirvesmiehenkatu 7, Helsinki).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ja ei kun säästämään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rouheimmat kahvipaikat

Villa Nokkonen

Sipoon suloisin sisustushelmi löytyy suitsutetun N’avetta ­kahvilan pihapiiristä. ­Nautiskelun jälkeen voi ­tepsutella Villa Nokkoseen, ­josta varsinkin maalais­romanttisesta tyylistä tykkäävät ja leikko­kukkien rakastajat tekevät ­takuuvarmasti löytöjä.

 Katajakalliontie 2, Sipoo.

Tiirinkosken tehdas

Hämeeseen matkaavan ­kannattaa pysähtyä vanhaan navettaan rakennetussa ­sisustuspuodissa . Tiirinkosken tehtaalla voi kahvittelun ohessa tutustua eleganttien tanskalaismerkkien herkkuihin. Myynnissä on tilan omia villoja ja lampaantaljoja.

Haantie 5, Hämeenlinna.

Metsäkylän navetta

Sunnuntaikahvit ja pannarit kannattaa ahmia Hämeenlinnassa. Vanhojen rakennusten entisöintiin erikoistunut liike ja kahvila Leivintupa ovat auki vain sunnuntaisin klo 12–15, mutta paikka on elämys. Vaikka vanhat ovenkarmit jäisivät ostamatta, alpakat ilahduttavat.

Metsänkyläntie 14, Pekola.

Fantastinen Fiskars

Jos tuhlattavana on ­kokonainen kesäpäivä, muut perheenjäsenet kannattaa karistaa kannoiltaan ja pysähtyä fiilistelemään elämän ihanuutta Fiskarsiin. Ruukkimiljöö on ­klassikkokohde hyvästä syystä: käsityöläisputiikeissa ja taidegallerioissa ravitaan mieltä, ja tunnelmalliset ravintolat ja kahvilat tankkaavat myös kehon.

Lisätietoja: fiskarsvillage.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla