Välimeren lämpöön vai laskettelemaan Alpeille? Innostaako lomailu kotimaassa vai kenties upea matka Lofooteille? Kerro meille mistä sinä haaveilet ja voita 1500 euron lahjakortti.

Millainen matkailija sinä olet? Kiinnostaako tapahtumia kuhiseva kaupunkielämä enemmän kuin rentoututtava rantaloma? Vai kaipaatko ennemmin aktiivista toimintaa luonnon parissa?

Kaupunkiin?

Kaupunkilomakohteista suomalaisten suosikkeja ovat tutut suurkaupungit Lontoo, Rooma ja Pariisi. Niissä on tarjolla kaikkea taiteesta historiaan ja shoppailusta vilkkaaseen yöelämään.

Yhä useampi haluaa kuitenkin yhdistää kaupunki- ja rantaloman. Sen takia suosituimpien kaupunkien listalta löytyvät myös Barcelona, Split, Nizza ja Palma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pariisi – tuo romantiikan pääkaupunki.
Pariisi – tuo romantiikan pääkaupunki.

Itä-Eurooppa on kasvattanut viime vuosina suosioitaan. Kestosuosikkeja ovat esimerkiksi Krakova ja Praha.

Rannalle?

Haluatko pulikoimaan Välimeren sinisiin vesiin vai Indonesiaan sukeltelemaan rauskujen kanssa?

Rantalomaa voi viettää myös pinnan alla.
Rantalomaa voi viettää myös pinnan alla.

Rantalomakohteista suomalaisten suosikkeja ovat Kreikka, Espanja ja Turkki. Kaukokohteista houkuttelee Thaimaa, mutta Vietnamin suosio on kasvanut viime aikoina vauhdilla. 

Eksoottisemmatkin maat kiinnostavat. Yhä useampi on löytänyt kohteeksi esimerkiksi Kap Verden ja Mauritiuksen.

Liikkumaan?

Loman ei tarvitse olla pelkkää laiskottelua. Erilaisten aktiivilomien suosio on kasvanut kovaa vauhtia. Samaan aikaan perinteisten Lapin-vaellusten ja laskettelulomien rinnalle on tullut paljon erilaisia vaihtoehtoja: toiset suuntaavat Sambiaan gorilloja bongaamaan, toiset taas Balille joogaamaan.

Karhunkierros on Suomen suosituin vaellusreitti.
Karhunkierros on Suomen suosituin vaellusreitti.

Ilmiö on huomattu esimerkiksi Alpeilla, jossa erilaisiin kesäaktiviteetteihin on panostettu valtavasti viime vuosina. Sähköpyörävaellus yli huippujen on taatusti unohtumaton kokemus.

Osallistu ja voita

Matkaopas – Suomen suurin ja upein matkalehti – täyttää  20 vuotta. Juhli kanssamme ja osallistu upeaan arvontaamme! Kerro meille unelmakohteesi ja saatat voittaa 1 500 euron matkalahjakortin!

Arvomme onnellisen voittajan 11.8.2019.

Lähteet: Norwegian, Momondo, European Best Destinations, Aurinkomatkat

Yhteystietosi:

Haluan saada tarjouksia tuotteista ja palveluista, uutuuksista ja kilpailuista Sanoma Aikakauslehdiltä ja Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Ikuinen haaveilija

Senjan saari Norjassa, Isle of Skye ja Skolanti, Oulangan kansallispuisto Kapkaupunki,Sintra Portugalissa,Pääsiäissaaret...lista on loputon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla