Etkö keksi, mitä tekisit vapaapäivänä talvisessa Helsingissä? Listasimme parhaat vinkit Stadissa liikkuvalle. 

Sauno ja pulahda uimaan

Kauppatorilla sijaitseva Allas Sea Pool on mahtavan näköinen iltapimeällä, kun vesi höyryää ja torin valot tuikkivat. Lämminvesiallas  on auki vuoden ympäri, mutta reipas pulahtaa merivesialtaaseen. Saunat ovat lämpimänä aamusta iltaan. 

Hernesaaren vaikuttava yleinen sauna Löyly on auki talvellakin. Valitse savusauna tai perinteinen puusauna ja pulahda välillä mereen. Pariskunta voi saunoa yhdessä, sillä saunat ja oleskelutilat ovat yhteisiä. Lauantaisin lämpenee aamusauna, ja viikonloppuisin on tarjolla saunabrunssi.

Kulttuurisauna on monen mielestä paras paikka pulahtaa avantoon. Jos kaipaat vain lämpöön, käy Kotiharjun saunassa.  Se on ainoa jäljellä oleva perinteinen puulämmitteinen korttelisauna Helsingissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos uit mieluummin sisätiloissa, on Yrjönkadun uimahalli ykkösvalinta. Suomen vanhimman julkisen uimahallin puitteet ovat upeat. Halli on tunnettu siitä, että siellä pääsee uimaan alasti. Naisille ja miehille on omat vuoropäivänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Käy maisemakierroksilla

Hietaniemen hautausmaalle on haudattu Suomen kuuluisimpia säveltäjiä, laulajia ja näyttelijöitä. Kierroksen kiinnostavalle taiteilijakukkulalle voi tehdä itsenäisesti tai oppaan johdolla. Jos hautakivet eivät kiinnosta, kannattaa kävellä hautausmaan ympäri tai tutustua viereiseen Lapinlahden entisen sairaalan alueeseen. Puistoalue on kaunis, ja tiloissa toimivassa ravintola Loopissa voi nauttia hävikkiruuasta tehtyä gourmeeta. 

Etelä-Helsingin sydän Kaivopuisto on loistopaikka talviselle päiväkävelylle. Sen ympäristö on täynnä söpöjä huviloita, kivoja kahviloita ja ravintoloita.

Puu-Vallilan idyllinen puutaloalue on myös visiitin väärti. Kävelyn lomassa voi piipahtaa lämmittelemässä vaikkapa Päiväkahvibaarissa.

Jos ilma käy liian kylmäksi, voi maisemakierroksen tehdä myös raitiovaunuista käsin. Julkisen liikenteen lipun hinnalla näkee monenlaista Helsinkiä. Matkailijalle sopiva linja numero 2 on nähtävyysreitti, sillä sen varrella ovat esimerkiksi Senaatintori, Kauppatori, Ooppera ja Linnanmäki. Kokeile myös linja 4:n arkkitehtuurikierrosta ja linja 6:n designkierrosta.

Liiku lumessa

Palatko halusta päästä urheilemaan? Paloheinän ulkoilualue on hiihtofanien suosiossa. Latuja on lyhyistä aina 7,5 kilometrin mittaiseen asti. Paloheinässä on myös mainio pulkkamäki. Jos omat varusteet puuttuvat, voi välinevuokraamosta lainata käyttöön sukset, lumikengät, pulkan tai fatbiken. 

Muita virallisia hiihtolatuja löytyy esimerkiksi Malmin lentokentältä, Kivinokasta tai Meri-Rastilasta. Hiihtämään pääsee myös kaupungin suurimmalla virkistysalueella Keskuspuistossa

Stadin kuuluisin luistelukenttä on tietenkin Rautatientorin Jääpuisto, jossa pääsee pyörähtelemään turistien sekaan. Edullisempi ja tilavampi tekojääkenttä on Brahenkenttä. Näiden lisäksi Helsingistä löytyy paljon muita luistelu- ja tekojääkenttiä.

Koiranomistajien kannattaa suunnata Rajasaareen. Helsingistä löytyy monia kivoja koirapuistoja, mutta Taka-Töölön edustalla sijaitseva saari on rajattu melkein kokonaan koirien käyttöön. 

Vietä kulttuuripäivä

Talvipäivää voi hyvin viettää myös sisätiloissa. Helsingin lukuisissa museoissa saa vietettyä tunteja. Uusin tulokas on Amos Rex, keskustan ytimeen avattu arkkitehtuuriltaan upea taidemuseo. Klassikkoja ovat Ateneum, Kiasma, Luonnontieteellinen museo ja Kansallismuseo. Ilmaiseksi pääsee esimerkiksi Päivälehden museoon. Hauskan päiväretken saa tehtyä, kun reissaa lautalla Suomenlinna-museoon.

Keskustan vaikuttavin uusi kulttuurikohde on keskustakirjasto Oodi. Käy ihmettelemässä arkkitehtuuria, lainaa kirjoja tai jää paikan päälle lukemaan lehtiä. Toisen kerroksen kaupunkiverstaalla voi kokeilla muun muassa askarrella, ommella, nikkaroida ja kokeilla 3D-tulostusta. Kirjastossa on myös musiikki- ja valokuvastudioita, pelitila ja kahvila.

Elokuvissa käynnistä tulee entistä ihanampi elämys, kun valitsee suuren teatterin sijaan jonkin Helsingin pienemmistä elokuvateattereista. Kino Engel on aivan Senaatintorin laidalla, Korjaamo Kinon kaksi teatteria sijaitsevat Töölössä ja Lasipalatsissa. Kallion Rivierassa on baari. KAVIn eli Kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvia pääsee näkemään Oodissa sijaitsevassa Kino Reginassa

Nauti kuppi kuumaa

Helsingissä on hurmaavia kahviloita joka makuun. Café Engelin ikkunoista voi seurata Senaatintorin maisemia klassikkoaamiaisen äärellä.

Kaupungin parhas avokadotoast löytyy KUUMAsta. Kahvilan yhteydessä on myös sisustuskauppa. 

Kylmyyttä voi paeta myös pehmeiden tassujen keskelle. Fredrikinkadun kissakahvila Helkatti on kahdeksan kissan vakituinen koti. 

Talvisen Helsingin söpöin kahvila on taatusti Cafe Regatta, pieni punainen mökki merenrannalla. Kahvilan pihalla palaa usein nuotio, joten herkullisen korvapuustin tarkenee nauttia ulkonakin. Regatta on auki joka päivä.

Hieman tuntemattomampi kahvilaihanuus, Kahvila Kampela, löytyy Helsingin Vuosaaresta Uutelan luontopolkujen välittömästä läheisyydestä. Merenrantakuppilassa kannattaa tilata höyryävä lohikeitto ja pannari.

Jos kahvittelun lomassa haluaa tehdä ostoksia, kannattaa piipahtaa Punavuoressa tai Töölöntorilla. Relove-kahviloiden yhteydessä on second hand -kirpputori, joista löytää taatusti trendikkäitä vaatteita. 


Hyppää tropiikkiin

Haaveiletko jo kesästä? Vehreään ympäristöön pääsee Talvipuutarhassa, jossa pääsee viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. Yli 200 erilaisen kasvin lisäksi voi ihastella altaassa pulikoivia karppeja. 

Myös Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on auki ympäri vuoden. 

 

Puuttuuko listalta oma suosikkisi? Kerro, mikä on oma lempipaikkasi talvisessa Helsingissä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla