Kuvat
Shutterstock
Vauva-lehti
Kun vanhemmat pysyvät rauhallisina, rento matkatunnelma siirtyy helpommin lapseenkin.
Kun vanhemmat pysyvät rauhallisina, rento matkatunnelma siirtyy helpommin lapseenkin.

”Lapsilla on yhtäläinen oikeus matkustaa kuin aikuisillakin”, Tapio Siivola sanoo.

Lentokapteeni ja pienen pojan isä Tapio Siivola neuvoo unohtamaan turhan stressin. Hän antaa vinkit, miten matka vauvan tai taaperon kanssa sujuu.

1. Varaa aikaa

Saavu kentälle hyvissä ajoin. Jos vanhemmat säntäilevät ja stressaavat, hämmennys tarttuu myös lapsiin.

2. Oma kassi vauvalle

Pakkaa lapsen tarvitsemat tavarat pieneen laukkuun, joka on lennolla helposti saatavilla edessä olevan istuimen alla. Saat tutit, harsoliinat, ruoat ja muut näppärästi käyttöön ilman kurkottelua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Varaa itsellesi ja vauvalle myös vaihtovaatteet käsimatkatavaroihin. Jos syliisi päätyy vaipan tai pullon sisältö tai oksennus, pystyt vaihtamaan kuivaa päälle. Likapyykkiä varten mukana kannattaa olla muovipussi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vauvaa kannattaa imettää tai juottaa pullosta koneen noustessa ja laskeutuessa.

3. Syötä nousuissa ja laskuissa

Koneen nousun ja laskun aikana matkustamon ilmanpaine muuttuu, mikä voi tuntua vauvan korvissa. Korvat eivät mene yhtä helposti lukkoon nieleskeltäessä, joten vauvaa kannattaa imettää tai juottaa pullosta koneen noustessa ja laskeutuessa.

4. Vauvan itku koneessa ei haittaa

Vauvan itkusta ei kannata ottaa paineita. Lapsilla on yhtäläinen oikeus matkustaa kuin aikuisillakin, ja jokainen ymmärtää, että joskus vauvat itkevät. Miksi jättäisit viikon lomamatkan tekemättä siksi, että lapsi ehkä itkee muutaman tunnin lennolla?


5. Huoli pois

Lentäminen on turvallinen matkustusmuoto. Lennän itse vuosittain yhteensä yli 600 lentoa sekä matkustajana että lentäjänä. Minun tulisi lentää yli 18 tuhatta vuotta tällä tahdilla, jotta onnettomuus olisi todennäköinen.

Turvallisuuteen on toki tarpeen kiinnittää huomiota. Etukäteen kannattaa perehtyä esimerkiksi siihen, millaista liikenne on kohdemaassa ja löytyykö esimerkiksi takseista turvaistuin.

Tapio Siivola vloggaa lentämisestä Tapio on the move -YouTube -kanavalla.

Tämä on Vauva-lehden juttu, joka on julkaistu menaiset.fissä.

Joopatijoo

4 kohta.
Jos lapsen itku haittaa, kysy voitko tehdä jotain.
Tai juttele mukavia vanhemmille, jos vain mahdollista.
Älä ainakaan hermostu, olet itse ollut joskus "karjuva kakara"!

Kahden lapsen äiti itsekin

Hohoijaa- eipä ajattele nämä vauvojen kanssa matkustavat muita kuin itseään- olen ollut koko matkan huutavan vauvan vieressä lennolla 6 h-lapsi itki koko ajan. Oli kyllä kaikilla muillakin matkustajilla hermo kireällä tästä..en käsitä mikä saa lähtemään lomamatkalle noin pienen kanssa- vauvahan ei itse matkasta mitään muista eli on vain vanhempien itsekästä halua matkustaa. Tämäkin vauva olisi oikeasti voinut paremmin, jos olisi saanut olla kotona ..3

Sisältö jatkuu mainoksen alla