Ylläksellä pääsee nauttimaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston lumoavista maisemista ja ulkoilumaastoista. Kuva: Jani Kärppä/Visit Finland
Ylläksellä pääsee nauttimaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston lumoavista maisemista ja ulkoilumaastoista. Kuva: Jani Kärppä/Visit Finland

Näistä löytää jokainen suosikkinsa! 

  1. Upeita laskuja. Hiihtokeskus Pyhä sijaitsee Pyhä-Luoston kansallispuistossa, ainutlaatuisen erämaaluonnon keskellä. Pyhä on tunnettu erinomaisista rinteistään, ja laskettavaa löytyy myös merkittyjen rinteiden ulkopuolelta. Pyhä on Pohjoismaiden ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa hiilineutraali hiihtokeskus.
  2. Afterskin ystävälle. Norjan Hemsedal on hiihtokohde, johon tullaan ensisijaisesti laskettelemaan ja hiihtämään, mutta myös nauttimaan kansainvälisestä ja vilkkaasta after-ski-meiningistä. Keväällä isoilla terasseilla voi nauttia iltapäivän auringosta ja iltaa voi jatkaa legendaarisessa Stavkroa Afterskissä aina pikkutunneille asti. 
  3. Murtomaahiihtäjän unelma. Suomen laajin latuverkosto löytyy Ylläkseltä; hiihdettävää on komeat 330 kilometriä. Latukahviloita on runsaasti, joten lähes jokaisen reitin varrelta löytyy lämmin taukopaikka. Tee hiihtoretki ainakin Kukastunturille. Reitti on vaativa, mutta ylhäällä palkintona avautuvat henkeäsalpaavat näkymät tuntureille.
  4. Vaativalle laskijalle. Pohjois-Ruotsissa sijaitseva Riksgränsen on maailman pohjoisin hiihtokeskus. Jylhät maisemat muistuttavat enemmän Alppeja kuin tuntureita. Varsinainen syy vierailla Riksgränsenissa ovat sen tarjoamat mahdollisuudet rinteiden ulkopuolella; opastettuja offpisteitä on enemmän kuin itse rinteitä. Pitkän laskukauden ansiosta rinteeseen pääsee jopa juhannuksena. 
  5. Mäkeen alle tunnissa Helsingistä. Vihti Ski Center on pääkaupunkiseudun suurin laskettelukeskus. Hyvä sijainti Lohjanharjun pohjoisrinteellä takaa sen, että rinteet ovat laskukunnossa, vaikka kaupungissa olisikin lumentonta. Kahdestatoista rinteestä löytyy laskettavaa kaikentasoisille ja -ikäisille laskijoille. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla