Kuvat
Elokuvayhtiöt
Grand Budapest Hotel -elokuva pelasti saksalaisen tavaratalon purkutuomiolta.
Grand Budapest Hotel -elokuva pelasti saksalaisen tavaratalon purkutuomiolta.

Pyhiinvaellus oman lempielokuvan kuvauskohteeseen on kiehtova elämys.

Grand Budapest Hotel

Ohjaaja Wes Anderson on tunnettu omintakeisesta, nostalgiaan ja symmetriaan nojaavasta visuaalisesta tyylistään. Grand Budapest Hotel -elokuvan aulakohtaukset kuvattiin saksalaisessa Görlitz-tavaratalossa. Rakennus oli jo päätetty purkaa, mutta elokuva pelasti sen, ja se avattiin uudelleen täysin remontoituna pari vuotta sitten.

Kaufhaus Görlitz, An der Frauenkirche 5-7, Görlitz.

Die Hard

Bruce Willisin tähdittämä toimintaelokuva kuvattiin 1988 lähes kokonaan filmiyhtiö 20th Century Foxin pääkonttorissa. Elokuvan teon aikaan talo ei ollut vielä täysin valmis, mutta sankari John McClane seikkaileekin pääosin keskeneräisissä kerroksissa. Elokuvassa tornitalo oli nimetty Nakatomi Plazaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Fox Plaza, 2121 Avenue of the Stars, Los Angeles.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päiväni murmelina

Päiväni murmelina -elokuvan tapahtumat sijoittuvat pennsylvanialaiseen Punxsutawneyn kaupunkiin. Elokuva kuvattiin lähes kokonaan Woodstockissa, lähellä Chicagoa. Viehättävä majoituspaikka, jossa päähenkilö Phil Connors (Bill Murray) päivästä toiseen asuu, on nimeltään Royal Victorian Manor. Pieni hotelli järjestää vuosittain Päiväni murmelina -tapahtuman, jossa fanit voivat kokea elokuvan tunnelmia ympäri Woodstockia.

Royal Victorian Manor, 344 Fremont Street, Woodstock.

Kun Harry tapasi Sallyn

Romanttisten komedioiden kantaäidin, Kun Harry kohtasi Sallyn -elokuvan yksi kuuluisimmista kohtauksista kuvattiin Katz’s Delicatessenissa Manhattanilla. Meg Ryanin esittämä Sally näyttää Harrylle (Billy Crystal), miten helppoa naisen on teeskennellä orgasmia. Sally voihkii antaumuksella hämmästyksestä mykistyneen ravintolan keskellä, jonka jälkeen lähipöydästä sanotaan tarjoilijalle "I'll have what she's having".

Katz's Delicatessen, 205 East Houston Street, New York.

Hohto

Overlook-hotelli Stanley Kubrickin Hohto-elokuvassa pohjautuu kahteen amerikkalaiseen hotelliin. Sisustuksen inspiroi Ahwahnee, joka löytyy Yosemiten luonnonpuistosta. Ulkoasu ideoitiin Timberline Lodge -hotellista, joka sijaitsee Oregonissa. Kirjailija Stephen Kingillä itsellään oli teosta kirjoittaessaan mielessä coloradolainen The Stanley Hotel, ja hän pettyi, kun elokuvaa ei kuvattu siellä.

The Stanley Hotel, 333 E Wonderview Ave, Estes Park, Colorado.

Tämä on Glorian artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloria.

Juttu on ensimmäisenä ilmestynyt kesä-heinäkuun 2019 Gloriassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla