Anneliesissa yhdistyy tyyli ja rosoisuus.
Anneliesissa yhdistyy tyyli ja rosoisuus.

Brunssikulttuurin mekassa Berliinissä aamiaista ja lounasta yhdisteleviä kattauksia löytyy joka makuun, eikä vegaanienkaan tarvitse jäädä nuolemaan näppejään. 

Berliinin brunssikulttuuria kuvaa kiireettömyys, vaikka suosituimpiin ravintoloihin saa viikonloppuisin jonottaa. Pöytävarauksia ei yleensä oteta vastaan. Menuista löytyy niin vohveleita kuin terveellisiä vaihtoehtoja, eikä vegaanienkaan tarvitse jäädä nuolemaan näppejään.

Pujahda Mitten leveiltä kaduilta Saksan suurimmalle sisäpihalle, Hackescher Marktiin, mistä löytyy tusinoittain pieniä putiikkeja ja trendikäs Father Carpenter. Prenzlauer Bergin somassa korttelistossa voi nautiskella berliiniläisestä elämänmenosta Café Kronessa suussa sulavien lettujen äärellä. Kreuzberg puolestaan tunnetaan etnisistä ravintoloistaan, mutta täällä sijaitsee myös fine dining -aamiaisia tarjoileva Annelies. Aasialaisvaikutteinen munakas on berliiniläistä kulinarismia parhaimmillaan, puuroannos puolestaan kaunis kuin juhlakakku. 

Neljä ihaninta:

  1. Söpö ja suosittu. Father Carpenterin seiniä komistavat portugalilaistyyliset kaakelit ja vanhat valokuvat. Annokset vaihtuvat sesongin mukaan ja terveelliset puurot pitävät vauhtia yllä pitkälle iltapäivään. Father Carpenter, Münzstraße 21. Suuret annokset 8–12 €, pienet 4–7€.
  2. Lettuja ja tunnelmaa. Vintage- ja design-kauppojen ympäröimässä Café Kronessa on viikolla rauhallista. Näyttäväksi torniksi kootut lettuset ovat dekadentti nautinto. Myös trendikortteliston tunnelma hurmaa. Café Krone, Oderberger Str. 38.Annokset 7–12 €.
  3. Silmänruokaa. Keväällä avatun Anneliesin annokset maistuvat yhtä hyviltä kuin näyttävät. Tila on skandinaavisen pelkistetty ja nurkasta löytyvän kaakeliuunin tuoksu tuo ravintolaan kodikkuutta. Annelies, Görlitzer Str. 68. Annokset 7–8 €.
  4. Brunssia 24/7. Benedictiin saa viikonloppuisin jonottaa, mutta se on vaivan väärti. Listalta löytyy aamiaisklassikoita ja Lähi-idän makuja. Annosten hintaan sisältyy mimosa tai kuuma juoma. Benedict, Uhlandstraße 49. Annokset 15–20 €.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nauti Café Kronessa dekadentti lettutorni – ja alueen boheemista tunnelmasta.
Nauti Café Kronessa dekadentti lettutorni – ja alueen boheemista tunnelmasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla