Kuvat
Shutterstock ja Sanna Kajander-Ruuth
Kodin vaatesäilytys on ikuisuuspulma.
Kodin vaatesäilytys on ikuisuuspulma.

Oletko huomannut, että suomalaisissa kodeissa yleisen peruskomeron pohjalle jää helposti hukkatilaa? Ota se hyötykäyttöön!

Komeroideni pohjat olivat ennen apea näky. Niihin kertyi kenkiä, laukkuja ja muuta sälää neliömetrin verran. Vaatteet riippuivat tangollaan komeron yläosassa. Väliin jäi kymmeniä senttejä tyhjää tilaa.

Pieni keksintö muutti kuitenkin kaiken. Oivalsin, että peruskomeroon on helppo asentaa kaksi tankoa päällekkäin. Ylempi asennetaan niin ylös, että henkarit mahtuu juuri ja juuri pujottamaan paikoilleen.

Alempi asennetaan noin komeron puoliväliin niin, että paidat mahtuvat roikkumaan siitä lähes komeron lattiaan asti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Avuksi tarvitaan vain porakone ja metallitanko pidikkeineen sekä hieman viitseliäisyyttä. Hintaa tuunaukselle kertyy vain muutama euro.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä komerossa oli ennen yksi tanko, nyt kaksi. Riipputila tuplaantui.
Tässä komerossa oli ennen yksi tanko, nyt kaksi. Riipputila tuplaantui.

Erityisen hyvin näin syntyneeseen uuteen tilaan mahtuvat esimerkiksi lastenvaatteet ja miestenpaidat. Pitkille mekoille tämä kikka ei toimi. Valtaosa kodin riipputilaa kaipaavista vaatteista on kuitenkin juuri oikean mittaisia tällaiseen tilaan. Esimerkiksi housut voi taittaa kerran ja ripustaa taitoskohdasta henkarin vaakapuulle, jolloin ne sopivat näin muunneltuun komeroon mainiosti.

Nyt kolme neljästä kotini komerosta on tuunattu tämän mallin mukaan, ja riipputilaa vaatteille on metrikaupalla enemmän kuin aiemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla