Pinnasänky taipuu niin eteisen naulakoksi kuin viherkasviseinäksi, tietää Vilma Haikonen.

Jämsäläinen Vilma Haikonen, 35, keksi nerokkaan tavan selättää nelilapsisen perheen takkivyöry: naulakko, joka näyttää desing-huonekalulta, maksaa vaivaiset parikymppiä. Mikä parasta, se saa perheen kaikki 30 takkia ojennukseen.

Ideaan ei tarvittu kuin Facebook-ryhmästä saatu inspiraatio, ystävän vanha pinnasänky ja annos kekseliäisyyttä.

– Näin Facebook-ryhmässä rimoista tehdyn eteisen naulakon ja kommentoin postaukseen, että vastaavaa tarvittaisiin täälläkin. Ystäväni huomasi kommenttini ja kysyi, saisinko heidän vanhasta pinnasängystä jotain aikaiseksi. Siitä se idea lähti, Vilma kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Naulakko näyttää tyhjänäkin upealta.
Naulakko näyttää tyhjänäkin upealta.

Vilman mukaan valmis valkoinen pinnasängyn runko toimi naulakkona jopa alkuperäistä ideaa paremmin, sillä sen kanssa hän säästyi sahaamiselta ja maalaamiselta.

– Pinnasängyn sivut sopivat kuin nakutettu vierekkäin meidän eteisen seinään. 

Naulakolle tuli hintaa vain 20–30 euroa. Ikean koukut maksoivat noin 15 euroa. Ruuvit ja naulakon taakse kiinnitetyt puupalikat, jotka irrottavat naulakon seinästä, kustansivat viidestä kymmeneen euroa. Pinnasängyn Vilma sai ilmaiseksi ystävältään, mutta hän uskoo, että ilmaisia tai edullisia sänkyjä löytyy halukkaille myös Facebook-kirpputoreilta.

Hän lisää, että pinnasängyn sivut taipuisivat naulakon lisäksi moneen muuhunkin. Vilma on itse ripustanut vaatekoukkujen sekaan muutamia koreja, jotka pitävät sisällään kaikkea kasveista koirankakkapusseihin.

– Ikean keittiötankoihin tarkoitetut koukulliset korit toimivat hyllyssä kuin ne olisivat siihen tarkoitettu. Hylly taipuisi siis vaikka kukkaseinäksi.

Vilma kertoo olevansa DIY, eli do it yourself -ratkaisujen konkari. Häneltä löytyy eteisen pinnasänkynaulakon lisäksi työhuoneesta muun muassa mustista kuminauhoista väsätty ”arkistointikaappi”, joka luo huoneen keltaiseen seinään kivan katseenvangitsijan.

– Takit roikkuvat pinnasängyn rungoissa ja ompelukaavat arkistoidaan kuminauhoilla seinälle. Kyllähän näitä ideoita riittää, Vilma nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla