Vuonna 2018 kotiin ei suhtauduta enää kulmia kurtistellen. Keskeneräisyys, pieni rupsahtaminen ja rytökasat ovat nyt in. Kuva: Shutterstock
Vuonna 2018 kotiin ei suhtauduta enää kulmia kurtistellen. Keskeneräisyys, pieni rupsahtaminen ja rytökasat ovat nyt in. Kuva: Shutterstock

Ihan tavalliset kodit ovat vuonna 2018 kuuminta hottia. 

Saako ajatus täydellisen valkoisena hohtavasta keittiöstä sinut vähän varuillesi? Jäävätkö likaiset astiat notkumaan tiskipöydälle ja sänky petaamatta? Heitätkö vaatteesi päivän jälkeen huolettomasti nojatuolin selkämykselle?

Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, onnittelut ovat paikallaan! Kotisi ja elämänasenteesi ovat juuri nyt huipputrendikkäitä. Elämäsi on juuri sopivasti wabi-sabi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maailmanlaajuiseksi sisustustrendiksi laajentunut wabi-sabi on alun perin osa Japanin zen-buddhalaista teeseremoniaa. Wabi-sabin mukaan elämässä ja maailmassa kaikista kauneinta on epätäydellisyys. Japanin kielessä wabi tarkoittaa yksinkertaisuutta ja sitä, että pienet virheet ja poikkeamat tuovat elämään ainutlaatuisuutta. Sabi taas tarkoittaa tyyneyttä, jonka ikä tuo mukanaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sotku ja roso kaunistavat

Elledecor.com-sivuston mukaan wabi-sabi on vuoden 2018 kuumin sisustustrendi. Kotona wabi-sabi vannoo aitouden, epätäydellisyyden, luonnon mukaan elämisen, rehellisyyden, rentouden ja harkitun sekasotkun nimeen.

Sisustuksen maailmassa Wabi-sabin tärkein viesti on se, että kotia ei ole tarkoitettu täydellisyyttä ja sisustuslehtiä varten. Koti on tarkoitettu elämistä varten – ja siksi myös elämä saa kodissa näkyä.

”Wabi-sabia varten sinun täytyy ainoastaan hyväksyä se, ettei kotisi tarvitse olla valmis asuntoesittelyä varten.”

Wabi-sabi-kodin voi saavuttaa varsin helposti. Oikeastaan monella meistä on saattanut olla sellainen jo vuosikausia!

– Wabi-sabia varten sinun täytyy ainoastaan hyväksyä se, ettei kotisi tarvitse olla valmis asuntoesittelyä varten. Pidä homma aitona. Ole onnellinen siitä, ettei sinun tarvitse pedata petiäsi vaikuttaaksesi trendikkäältä, sisustustrendien asiantuntija Dayna Johnson kertoo.

Millainen on suomalainen wabi-sabi-koti? Keräämme havainnollistavia kuvia!

Jos oma sisustuksesi on mielestäsi juuri sopivasti wabi-sabi, lähetä meille siitä otos galleriaamme. 

Kuvien vastaanottaminen tähän juttuun on päättynyt. Kiitos osallistujille!

Simpukkainen

Wabi-sabi ..... ei näytä kovin hyvältä,  pieni epäjärjestys on paikallaan, mutta ei noiden kuvien kasaröykkiöt inspiroi mukavaan oloon.  Ensinnäkään et löydä mitään,  toiseksi toinenkaan ei löydä mitään.  Vaatteet eivät pidä nytyssä olosta, rypistyvät, eivät mahdollisesti kuivahda, ilmoitu.   Koetetaanko näillä tavarakasoilla lohduttaa epäjärjestyksessä eläviä.   Eihän lapsikaan voi tuollaisessa kodissa asua.  Oikeastaan alkoi inhoittaa nuo kuvat.  HUH!

Sisältö jatkuu mainoksen alla