Jotkut suomalaiset pakenivat kesän helteitä hotelliin – kotona oli yksinkertaisesti liian kuuma nukkua. Kuva: Shutterstock
Jotkut suomalaiset pakenivat kesän helteitä hotelliin – kotona oli yksinkertaisesti liian kuuma nukkua. Kuva: Shutterstock

Aina kaverin tai läheisen sohva ei ole vaihtoehto, kun tilanne on akuutti.

Joskus elämä voi yllättää niin, että tarvitaan nopeaa maisemanvaihdosta. Tavallisia syitä voivat olla esimerkiksi ero puolisosta, vesivahinko – tai vaikkapa ei-niin-tavallinen helle, joka käristää kämpän asuinkelvottomaksi. Joskus kutsu käy vieraaseen kaupunkiin nopealla varoitusajalla uuden työ- tai opiskelupaikan vuoksi.

Monella on mahdollisuus yöpyä ystävien tai perheenjäsenten nurkissa, mutta aina siihen ei ole saumaa. Mistä siis koti muutamassa päivässä – tai jopa muutamassa tunnissa? Listasimme 4 konkreettista pikaratkaisua.

1. Hotelli muutaman yön pakopaikka

Hotelli on ilmiselvä ykkösvaihtoehto, mikäli tilanne on akuutti – valinnanvaraa on paljon, ja sisään pääsee kirjautumaan mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Hotelli on kuitenkin kallis ratkaisu, joten se sopii lyhytaikaiseen tarpeeseen, esimerkiksi hellepakolaisuuteen muutamaksi yöksi.

Nopean yöpymisvaihtoehdon voi myös löytää esimerkiksi Airbnb-palvelusta tai vaikkapa Couchsurfing -saitilta. Suurimmista kaupungeista saa hostellisängyn parillakympillä.


2. Suuret vuokra-asuntovälittäjät

Suurista asuntovälittäjistä muun muassa Sato ja Lumo tarjoavat sivuillaan nopeita vuokrausratkaisuja. Esimerkiksi Lumon sivuilta voi valita tarkan päivämäärän, milloin haluaa muuttaa, ja hakukone esittelee hakijalle vapaita vaihtoehtoja. Asunnon voi saada jopa päivässä.

Kiireisessä tilanteessa voi kuitenkin joutua tinkimään mukavuuksista, kuten hyvästä sijainnista, tukalan asuntotilanteen vuoksi, sillä halvat ydinkeskustayksiöt eivät viihdy vapaana isoissa kaupungeissa.

Kerro itsestäsi ja nopeasta tarpeestasi – voit saada yllättävän tarjouksen muutamassa tunnissa.

3. Huoneistohotellit ja kalustetut asunnot

Jos tarve on hotellihuonetta suuremmalle tilalle, huoneiston vuokraaminen on fiksumpi ratkaisu. Esimerkiksi Forenom tarjoaa eri kokoisia kalustettuja asuntoja niin lyhyeksi kuin pitkäksikin ajaksi. Kalustetun huoneiston vuokraaminen sopii paremmin lyhytaikaiseksi ratkaisuksi, sillä asunnot voivat olla hyvin tyyriitä – halvimmillaan Forenomin asunnoissa majoittuminen kahden yön ajan maksaa Helsingissä yli 300 euroa.

4. Ilmianna itsesi

Yksi keino on tehdä itsestään ilmoitus esimerkiksi kaupungin vuokra-asuntojen Facebook-ryhmään. Saitit ovat aktiivisia, ja tavalliset ihmiset vuokraavat kotejaan lyhyeksikin ajaksi ryhmien kautta. Kerro itsestäsi ja nopeasta tarpeestasi – voit saada yllättävän tarjouksen muutamassa tunnissa.