Tarjan kotona on nyt Marimekko-jakkara.
Tarjan kotona on nyt Marimekko-jakkara.

Suositusta logokassista on moneksi. Takapuolen allekin.

Muutama vuosi sitten Marimekon kangaskasseja näkyi kaikkialla ympäri Suomen.

Vuoden 2015 Flow-festareilta alkanut hypetys teki ilmaisesta kassista hitti-ilmiön: kaupanpäälliskassia kaupiteltiin ja kyseltiin aktiivisesti nettikirpputoreilla, sitä jonotettiin FB-ryhmässä ja siitä maksettiin useimmiten 20 euroa, toisinaan enemmänkin.

Kassia, jonka saa ilmaiseksi tarpeeksi isosta Marimekko-liikkeen ostoksesta, metsästää vieläkin moni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toiset ovat puolestaan jo luopuneet Marimekon kassin käytöstä – tai ainakin keksineet sille uutta käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kassista osa sisustusta

Karkkilassa asuva Tarja Koivisto, 54, on päällystänyt Marimekko-kassilla tuolin, jonka hän hankki käytettynä roskalavalta.

– Pelastin muutaman hävitykseen menossa olevan tuolin, joissa oli kiva malli. Yhden tuolin päällinen oli tummanpunainen ja se ei sopinut meidän väreihin. Pidin pitkään taljaa sen päällä, kunnes halusin päällystää sen kevyemmällä kankaalla. Päähäni putkahti, että Marimekko-logo sopisi tyyliin täydellisesti.

Vuosien mittaan Tarjalle oli kertynyt logokasseja useampi. Hän otti yhden niistä ja kiinnitti sen nastoilla tuoliin, jossa on vaneripohja.

– Ensimmäinen kiinnitys onnistui niin hyvin, että siitä tulikin pysyväisratkaisu. Laukkuakaan ei tarvinnut leikellä, vaan se on kaksinkerroin jakkaran päällä.

Tuolia käytetään päivittäin ja päällinen on pysynyt paikallaan hyvin, Tarja sanoo.
Tuolia käytetään päivittäin ja päällinen on pysynyt paikallaan hyvin, Tarja sanoo.

Tarjan mukaan uusi kuosi raikastaa kivasti heidän keittiönsä ilmettä – ja on saanut paljon kehuja.

– Tällaisilla jutuilla on ilo sisustaa, kun hinta on niinkin edullinen kuin nolla euroa. Epätäydellisyys on minusta mielenkiintoisempaa kuin täydellisyys, ja se pätee myös kotimme sisustuksessa. Tykkään sekoittaa vanhaa ja uutta sekä kalliita ja halpoja juttuja.


Osallistu jutuntekoon

Oletko sinä tehnyt vanhasta Marimekko-kassista jotain uutta?

Lähetä kuva logokassisi uudesta elämästä alla olevaan galleriaan! Jätä yhteystietosi, jos toimitus voi ottaa yhteyttä ja tehdä jutun.

Tai lähetä kuva Marimekko-kassisi uudesta muodosta sähköpostilla: annakaisa.vaaraniemi(@)sanoma.com

Vierailija

Joku kivakuosinen kangaskassi voisi tuohon soveltuakin, mutta en käyttäisi kotonani jonkun yrityksen logoa vaikka se "trendikäs" olisikin.

Vierailija

Mari-kassi vain on älyttömän huonolaatuinen. Käytin omaani kauppakassina ja se nuhraantui. Pesun jälkeen se on astetta pienempi Mari-kassi, jonka kangas on täysin menettänyt ryhdikkyytensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla