Susannan keittiössä on Gastón y Danielan suurikuvioista tapettia.
Susannan keittiössä on Gastón y Danielan suurikuvioista tapettia.

Tapettirakkaus ja kodikas, ranskalaishenkinen tunnelma ovat Susannan kodin tyylin avaimet.

Kun unelmien kotikaupat Helsingin Munkkiniemessä menivätkin mönkään, helsinkiläisen Susannan viisihenkinen perhe ei hetkeen tiennyt minne muuttaa. Vanhan kodin naapurustosta Kruununhaasta löytyi lopulta ihastuttava asunto, jossa tosin oli neliöitä enemmän kuin perhe oli etsinyt.

Ruokasaliin kuljetaan eteishallista. Susanna valitsi harmaan seinämaalin yhdessä sisustussuunnittelija Anna Bernerin kanssa.

Susanna, mihin ihastuitte asunnossa?

Tämän asunnon fiilis on hyvä, ja se iski heti ovella vastaan ja hurmasi meidät. Olemme asuneet ulkomailla, viimeksi Pariisissa, ja tässä kodissa oli samaa henkeä kuin kodissamme siellä. Huonekorkeus hipoo neljää metriä, ovia on joka suuntaan, ja kodin pohjaratkaisu on meille toimiva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olohuoneen seinät maalattiin sisustussuunnittelija Anna Bernerin hyväksi toteamalla Sandolinin Monaco pehmeä -sävyllä.

Millaisessa kunnossa asunto oli, kun teitte kaupat?

Asunto oli pitkään ollut saman suvun omistuksessa. Sen peruskunto oli hyvä, sillä taloyhtiön isot remontit oli juuri tehty. Kaikki pinnat piti kuitenkin uusia – osassa huoneista myös katot ja seinät kaipasivat perusteellista kunnostusta. Keittiön remontista oli kulunut 20 vuotta, ja asunnosta puuttui tämän päivän arkisia mukavuuksia, kuten säilytystilaa, kodinhoitotila ja monilapsiselle perheelle tarpeellinen lisäkylpyhuone. Olemme remontoineet kotia vaiheittain. Sisustussuunnittelija Anna Berner oli apunamme maalisävyjen ja tapettien valinnassa sekä keittiöremontissa.

Makuuhuoneen yhteyteen vanhan palvelijanhuoneen paikalle remontoitiin upea kylpyhuone. Suunnitelman teki arkkitehti Henrik Drufva.

Kodissanne on upeita tapetteja. Millaista kokonaisuutta lähditte suunnittelemaan?

Anna on sisustuksessa luottohenkilöni, hän sisusti myös edellisen kotimme ja on lähipiirini hovisisustaja. Hän tuntee tyylini ja mietti kanssani, miten saisimme asunnosta mahdollisimman kodikkaan. Toiveenamme oli, että vanhat huonekalumme istuisivat kokonaisuuteen.

Pikkuinen wc tapetoitiin Manuel Canovasin Balloon-tapetilla. Allas on Burlingtonin.

Kodeissamme on aina ollut tapetteja, mutta tähän kotiin teimme aiempaa maltillisempia valintoja. Ihastuin harmaan ja valkoisen yhdistelmään, ja kotiin valikoitui sen mukainen värimaailma. Kodin suuret pinnat on maalattu, ja tapetit täydentävät kokonaisuutta. Ihailen Manuel Canovasin ja Nina Campbellin tapetteja. Jos minulla olisi rajaton budjetti, satsaisin ranskalaisen de Gournayn ihanaan silkkitapettiin.

Tyttöjen huone on tapetoitu Cole & Sonin Whimsical-tapetilla.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 08/2018 ilmestyneestä jutusta Ripaus Ranskaa. Tämä on Glorian Kodin artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Asukkaat: Markkinointialalla työskentelevä Susanna, mies ja kolme lasta.
Koti: Kerrostalokoti vuonna 1873 rakennetussa talossa Kruununhaassa Helsingissä. Asunnossa on tilaa 240 neliötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla