Kuvat
Merin kotialbumi
Meri halusi persoonallisen tapetin eteiseen ja suunnitteli sen itse.
Meri halusi persoonallisen tapetin eteiseen ja suunnitteli sen itse.

Meri Weckman rakastaa uniikkeja sisustustuotteita, joita hänellä on teossa koko ajan useampi. Viimeksi hän suunnitteli uusiksi eteisensä.

”Millainen tapetti kannattaa valita?”

”Millaisia tapetteja teiltä löytyy?”

Näihin kysymyksiin törmää usein keskustelupalstoilla, joita kodinsisustajat lukevat hikihatussa etsiessään sopivaa tapettia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jotkut päätyvät tekemään tapetin kokonaan itse. Me Naiset on aiemmin kertonut Iinasta, joka piirsi kotiinsa uuden ilmeen kahdella hopeatussilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tamperelainen Meri Weckman, 28, puolestaan halusi enemmän väriä seinilleen, ja hän suunnitteli eteisen tapettinsa kokonaan itse kierrätysmateriaaleista.

Samaa tapetointityyliä hän käytti pari vuotta sitten edellisessä kodissaan, jossa hän halusi peittää ikävät naulanreiät olohuoneen seinästä.

– Selailin kerran Pinterestiä ja vastaan tuli hunajakennokuvio, jota halusin hyödyntää omassa kodissanikin. Piirsin tapettiin sabluunalla ensin kuvioita, jotka leikkasin ja lopulta liisteröin seinälle. Silloin seinästä tuli harmaasävyinen.

Myöhemmin Meri muutti uuteen asuntoon ja halusi tehdä eteiseen diy-tapetin samalla tekniikalla. Vuokranantaja oli luvannut, että Meri saa remontoida huoneistoa.

Materiaalina hän käytti jämätapetteja. Maalarina työskentelevällä Merillä oli entuudestaan jemmassa vanha tapettirulla. Kaksi uutta rullaa hän löysi ilmaiseksi Facebookin roskalavaryhmästä.

– Ainoastaan liisteriin meni 12 euroa, Meri kertoo.

Meri leikkasi tapeteista kuusikulmaisia paloja lopulta sitä mukaa kun hän tarvitsi niitä.
Meri leikkasi tapeteista kuusikulmaisia paloja lopulta sitä mukaa kun hän tarvitsi niitä.

Yhdessä tapetissa on kultaisia viivoja, toisessa mustia sulkia ja kolmannessa pinkkiä kukkakuosia. Hän leikkasi niistä aluksi kymmeniä sopivan kokoisia paloja. Tapetointityön edetessä hän teki lennosta päätöksiä ja leikkasi lisää kuvioita.

– Halusin erityisesti piirtää ja leikata palat tarkkaan, sillä iso kuvio kaatuu muuten helposti. Samalla ehdin kuunnella läpi kaikki Antti Holman podcastit.

Tapetointiin kului pitkä päivä. Hän liisteröi jokaisen, halkaisijaltaan noin 20-senttisen palan yksitellen seinään. Ikkunanpesulastalla hän sai pinnan sileäksi.

Kun hän esitteli lopputulosta Facebookin Sisustushullut-ryhmässä (vaatii jäsenkirjautumisen), sai eteinen paljon kehuja:

”Todellista taidetta.”

”Älyttömän upea.”

”Mulla lähtee järki, kun edes ajattelen, mikä homma tuossa on ollut. Mutta on kyllä selkeästi vaivan arvoinen, ihan mieletön lopputulos!”

Merille eteisprojekti oli yksi muiden joukossa. Hän sanoo tehneensä luovia juttuja kotona säännöllisesti viimeiset viisi vuotta. Motivaatio on koko ajan korkealla, ja inspiraatio saattaa löytyä vaikkapa kadulta tai luonnosta.

Hänen kodissaan muun muassa vanha puhelin ja leludinosaurus ovat muuttuneet kukkaruukuiksi. Virkkaamalla hän on tehnyt monia sisustustekstiileitä niin seinälle kuin sohvalle.

– Valmiit jutut, kuten suurten ketjuliikkeiden tapetit, ovat persoonattomia. Haluan luoda uutta ja omannäköistä koko ajan lähes pakonomaisesti.

Punainen peili koristaa myös eteistä.
Punainen peili koristaa myös eteistä.
Merin tapetti on tehty kierrätysmateriaaleista. Ainoastaan liisterit hän joutui ostamaan tähän projektiin.
Merin tapetti on tehty kierrätysmateriaaleista. Ainoastaan liisterit hän joutui ostamaan tähän projektiin.

Kerro meille!

Oletko sinä tuunannut kotona jonkun huonekalun tai pinnan?
Kerro kodin diy-projektistasi sähköpostilla annakaisa.vaaraniemi(a)sanoma.com
Me Naiset saattaa haastatella sinua ja tehdä tuunaustyöstäsi jutun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla