Napapiirissä asuva lukijamme koristelee jouluna kotinsa poronsarvista ja sammaleesta tehdyillä joulukoristeilla. Kuva : Lukijan kuva
Napapiirissä asuva lukijamme koristelee jouluna kotinsa poronsarvista ja sammaleesta tehdyillä joulukoristeilla. Kuva : Lukijan kuva

Me Naisten lukijat näyttävät, millainen on suomalainen joulukoti vuonna 2018.

Suomalainen joulukoti voi olla perinteikäs joulukuusineen ja tonttukoristeineen, tai se voi olla hyvinkin omaperäinen kitch-viritelmä höystettynä sähkötakalla ja taimitrofeella – ja kaikkea siltä väliltä. 

Me Naisten lukijat lähettivät toimitukseen tunnelmallisia kuvia joulukodeistaan, ja alla olevasta kuvagalleriasta näet, miltä suomalainen joulukoti näyttää vuonna 2018. Kaikki upeat kuvat ovat nähtävissä osoitteessa www.menaiset.fi/joulukoti.

1. Sähkötakka ja taimentrofee 

Lukijamme Raija Kuisma lähetti Me Naisille kuvan hauskasta jouluasetelmastaan kirjeen kera: ”Jouluna – tai muulloinkaan – ei saa suhtautua liian vakavasti itseensä, muihin eikä etenkään sisustukseen. Tykkään tästä hassusta kitch-ylellisyydestä: sähkötakan päällä voi kalastusta harrastavan mieheni iloksi olla vallan mainiosti taimentrofee pehmoleluversiona, se on vähemmän brutaali ja sen voi tarvittaessa napata niskatyynyksi kun lepäilee jouluaterian jälkeen sohvalla.
Valot tuovat joulun tunnelmaa, ja tietysti oikeat kukat! Hyasintteja tuomaan joulun tuoksua, ja aina ihania ruusuja. Jouluun kuuluu myös kultaa. Pientä bergmanilaisuutta, muistoja lapsuudesta, enkelikiiltokuvien glitteriä. Ja kirjoja, jouluna on aikaa lukea. Ja pelata lautapelejä. Voi palata menneeseen hetkeksi, se on niin rauhoittavaa. Hyvää joulua ja lämpimiä ajatuksia kaikille!”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kisun joulu

Joulupuu on koristeltu, ja Minttu Kauppilan kisukin on päässyt joulutunnelmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

'


3. Mainio minikuusi

Katja Autio hankki tänä jouluna minikuusen. ”Tänä jouluna meille ei tuodakaan tavallista joulukuusta, vaan pieni kuusi saa riittää. Lähdemme viettämään joulua pohjoiseen.”

4. Joulusypressi

Pirkko Tuominen valitsi joulukuusen sijaan joulusypressin. ”Iso joulukuusi on unohdettu, sillä tämä sypressi valoineen tekee joulun kotiimme.”

5. Ilman joulukuusta

Sari Kokkonen viettää joulun ilman kuusta. ”Viime joulu oli ensimmäinen ilman kuusta. Nytkin joulun tunnelma on syntynyt jo pienellä olohuoneeseeni.”

6. Joulu saapui

Joonas Tolppasen olohuone on kuin sisustuslehdestä.

7. Mökkijoulu

Anne-Maarit Pulliainen viettää joulun mökillä. Värikkäät Marimekon sisustustuotteet tuovat mökkiin jouluntuntua.

8. Jouluaaton kattaus

Tanja Lintusen jouluaaton kattaus on viimeisen päälle tyylikäs.

9. Upeita luonnonmateriaaleja

Pia Auvinen koristeli kotinsa upeasti luonnonmateriaaleilla. ”Meillä Napapiirillä koristellaan koti poronsarvilla, pehmoisilla huovilla ja tyynyillä. Joulukoristeita tehdään myös paljon itse mm. sammaleesta kranssi, vanhoista kirjoista kuus poronsarviista valaisin. Muutama pikku tonttu pukee olohuonetta pikkumiehen iloksi mummolassa.”

10. Kynttilänvaloa

”Rakastan kynttilöitä ja sööttejä tonttuja joulukoristeluissa”, Hanna Björklund kertoo.

11. Trendikäs joulu 

Timo Stänhällin joulu on trendikäs. ”Tällaista ei ole kellään muulla!”

12. Joulua terassilla

Tontut hassuttelevat Kirsti Rämön rivitalon kuistilla ja pyörän päällä.

13. Joulumaa

Sirpa Ojala rakensi porrastasanteelle pienen jouluisen maiseman ilahduttamaan sisääntulijoita.

14. Glögihetki

Ritva Veikkolainen ottaa joka vuosi joulun alla esille Hampurin joulumarkkinoilta hankitut glögimukit. ”Glögi niistä maistuu aina yhtä hyvältä.” 

15. Piparkakkutalo

”Joulu ei tule ilman piparitaloa!”, kertoo Suvi Vähätalo. ”Meillä on aina kotona itsetehty piparitalo alusta loppuun: myös taikina tehdään itse. Joka vuosi piparitalo on erilainen ja mitä värikkäämpi, sen parempi!”

16. Jouluapulainen

Minttu Kauppilan kissa auttaa joululeipomusten kanssa.

hovimestari

Samaa katsoin minäkin, että katteet kuvassa  8 väärin päin:  Ja jos sanotaan, että "kattaus viimeisen päälle tyylikäs" , olisi voinut olla vaikka jouluiset kangasservetit.

 Minä käytän kotoa arkenakin kangasservettiä...mutta juhlaan se kuuluu ainakin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla