Viherkasvit ja tammensävy elävöittävät valkoista sisustusta. Kuva: Krista Keltanen
Viherkasvit ja tammensävy elävöittävät valkoista sisustusta. Kuva: Krista Keltanen

Sebastian ja Marika Hisinger toteuttivat unelmiensa taloon muun muassa lasiseinäiset kylpy- ja tv-huoneet.

Sebastian ja Marika Hisinger olivat aikaisemmin remontoineet asuntoja, mutta Sipooseen vuonna 2013 noussut omakotitalo oli heidän ensimmäinen rakennusprojektinsa. Pariskunta ei aloittanut pienestä projektista, sillä taloon asennettiin muun muassa yli 200 neliötä laattoja, 15 hanaa ja neljä suihkua sekä yli 3000 harkkoa. Rakennettavaa riitti viidensadan neliön edestä.

Marika ja Sebastian haaveilivat rakennushankkeeseen ryhtyessään yksitasoisesta, yksinkertaisen tyylikkäästä kodista. Tontti kuitenkin saneli toisin. Kuva: Krista Keltanen

Sebastianin lapsuuden haave oli arkkitehdin työ. Arkkitehtia hänestä ei tullut, mutta kiinnostus talojen suunnittelemiseen säilyi. Kun rakennushanke käynnistyi, Sebastian opetteli kolmessa yössä käyttämään arkkitehtien piirrosohjelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Öisin oli hyvää aikaa, kun koti oli hiljainen ja lapset nukkuivat, Sebastian muistelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olohuoneen kalustus on kevyt ja ilmava. Kuva: Krista Keltanen

Ohjelma osoittautui mainioksi työkaluksi talon suunnitteluun. Lopullisesti rakennuspiirustukset piirrettiin puhtaaksi arkkitehti Pia Merikannon kanssa.

– Meillä oli muutamia selkeitä haaveita. Yksi niistä oli lasiseinäinen kylpyhuone makuuhuoneen yhteyteen. Monet kummastelivat ajatusta, mutta olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Huone saa avaruutta vaaleasta kylpytilasta, Marika sanoo.

Vanhempien makuuhuone saa vaaleasta kylpyhuoneesta valoa. Kuva: Krista Keltanen

Monia ideoita kumpusi rakentamisenkin aikana. Iltaisin, kun työmaa hiljeni, Marika ja Sebastian miettivät käytännön ratkaisuja paikan päällä. Esimerkiksi pohjapiirroksessa hyvältä näyttänyt vaatehuone ei rakennusvaiheessa enää tuntunutkaan toimivalta idealta. Alun perin vaatehuone oli piirretty olohuoneen ja eteisen väliin. Pariskunta halusi paikalle kevyemmän tilanjakajan ja vaatehuone muuttui lasiseinälliseksi tv- ja oleskelutilaksi.

– Nyt minulla on jo haave, että tilasta tulisi viherhuone, Marika kertoo.

Lasiseinäisen tv-nurkkauksen juju on syvänsininen seinä. Kuva: Krista Keltanen

Sinistä koristeeksi

Sebastian matkustaa paljon työssään, ja maailmalta tarttuu ideoita myös kotiin. Hisingereiden kotikylpylän väritys sai inspiraation Etihad-lentoyhtiön lentokoneiden tunnelmallisesta värityksestä.

– Saunatilan suunnittelimme paitsi värien myös poreammeen ympärille. Amme oli ensimmäisiä hankintojamme, löysimme sen esittelykappaleena ja sitä varastoitiin kuukausia. Halusimme upottaa ammeen osittain lattiaan. Marikalla oli ajatus myös lattiaan upotetusta kukkaruukusta. Piirsimme tilasta useita eri versioita ennen kuin löysimme hyvän tasapainon, Sebastian muistelee.

Perhe saattaa vapaapäivänä viettää useita tunteja saunaosastolla. Kuva: Krista Keltanen
Saunaan Marika ja Sebastian suunnittelivat kokolasisen seinän. Vaalea väri oli heille myös selvä alusta lähtien. Kuva: Krista Keltanen

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 8/2017 ilmestyneestä jutusta Sinivalkoinen unelma

Tämä on Glorian Kodin artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla