Keittiön ilmeen voi uudistaa melkein ilmaiseksi, kun on kekseliäs.

Kaipaako keittiösi sitä kuuluisaa jotain uutta? Jos pankkitililläsi ei lepäile tonnikaupalla rahaa ylimääräistä keittiöremonttia varten, tämä juttu on juuri sinulle. 

Keittiöremontti on mahdollista tehdä muutamalla satasella, ja keittiön ulkonäköä voi piristää jo muutamalla kympillä. Sen todistavat kekseliäät naiset, jotka ovat jakaneet niksinsä Me Naisille

Mia Andersson ja hänen miehensä Kimmo Airala toteuttivat jokin aika sitten todella edullisen keittiöremontin: he loihtivat Airbnb-vieraita varten kokonaan uuden keittiön niin, että kalusteiden hinnaksi jäi alle 250 euroa. Sähkötöineen kokonaisuuteen meni rahaa runsaat 600 euroa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uutta pintaa keittiöön

Pieneen piristyksen tarpeeseen vastaa parhaiten keittiön pintojen uusiminen. 

Helsinkiläinen Sari uudisti keittiönsä ulkonäön edullisella kuitulevyllä, kun kaapinovien vanha ulkonäkö alkoi tympiä. Yritys ja erehdys -tyyppiseksi remontoijaksi tunnustautuva Sari kokeili ensin sahata sopivat palat levystä itse, mutta päätyi lopulta käyttämään rakennusliikkeen leikkauspalvelua. Lopputuloksesta tuli millintarkka.

Vaikka omat remonttitaidot olisivat lähellä nollaa, keittiön pintoja voi silti uusia sisustuskalvolla. Kontaktimuovin tapaan toimiva kalvo on edullista, ja sitä saa vaikka missä mielikuvituksellisissa väreissä ja kuvioissa. Jutta Lötjönen kertoi taannoin Me Naisille laittaneensa keittiönsä pinnat uuteen kuosiin 18 eurolla. 

Kun kaapinovet ja työtasot on laitettu uuteen uskoon, voi seuraavaksi siirtyä seiniin. Tapetit ovat usein hintavia, mutta ei hätää: käsistään kätevä laatii seinäkuviotkin itse!

Vantaalaisen Iina Kurjasen olohuoneen uudistus tuli halvaksi, kun Iina päätyi tapettirullan sijaan hopeatussiin ja itse piirrettyyn sapluunaan. 


Nollabudjetillakin voi onnistua

Tavallisten naisten remontti- ja sisustustarinat osoittavat, että mikä tahansa on mahdollista: myös keittiöremontti nollabudjetilla. Ihan vaivatonta hommaa ilmaiseksi sisustaminen ei tosin ole.

Kati Valjus on nollabudjetilla sisustamisessa konkari. Hänen salaisuutensa on Facebookin kierrätys- ja roskalavaryhmien sekä tori.fi:n seuraaminen. Toimivia kalusteita ja kodinkoneita annetaan usein ilmaiseksi, kunhan tavaran seuraava omistaja on valmis noutamaan uuden omistuksensa sujuvasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla