Kuvat
Colourbox
Jos pahvisi eivät näytä tältä, kun nakkaat ne kierrätykseen, olet tehnyt jotakin väärin.
Jos pahvisi eivät näytä tältä, kun nakkaat ne kierrätykseen, olet tehnyt jotakin väärin.

Kysyimme Marttaliitolta, miten pahvien kierrätyksestä saisi mahdollisimman helppoa. Tällä kikalla kuka tahansa saa hoidettua homman loppuun asti oikein. 

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY nosti tällä viikolla pöydälle tutun kissan: ihmiset, litistäkää kartonkipakkaukset!

HSY esitteli Facebook-päivityksessään kuvien kera, mikä ero on litistetyillä ja litistämättömillä pahvipakkauksilla, kun ne lykätään kierrätysastiaan. Tilaa säästyy huomattavasti, jos kierrättäjä näkee litistyksen vaivan. 

Taloyhtiöiden roskakatoksilla ja yleisillä keräyspisteillä on jo aiemmin närkästytty siitä, että osa käyttäjistä jättää pahvipakkaukset alkuperäiseen muotoonsa. Nyt eristäytymisaikana tilanne on entistä kaoottisempi. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kartonginkeräysastiat ovat muiden kotien jäteastioiden ohella olleet viime aikoina normaalia täydempiä, koska vietämme tavallista enemmän aikaa kotona ja tilaamme paljon tuotteita kotiinkuljetuksella, päivityksessä huomautetaan.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos pakkausten litistäminen tuntuu ylivoimaiselta, on Martoilla yksi ihanan simppeli keino homman helpottamiseksi. 

– Itse teen niin, että poljen pakkaukset, toteaa Marja Vehnämaa Pirkanmaan Martoista. 

– Se on hyvä kikka, jos ei viitsi alkaa repiä teippejä. Hyppii vain niiden päällä. 

Vehnämaa kertoo hoitavansa polkemiset jo sisällä. Hän säilyttää pahvijätettä kapeassa välikössä, johon ei suuria määriä mahdu.

Tämä voikin olla toimiva keino myös niille, joiden on vaikea motivoitua litistyspuuhiin: järjestä pahvien säilytys kotonasi niin pieneen tilaan, että taittelu on aivan välttämätöntä. Ja kappas, kierrätys on entistäkin helpompaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla