Kuvat
Sanoma-arkisto, Instagram
Metallinen tiskipöytä – ei ehkä trendikkäin, mutta se käytännöllisin!
Metallinen tiskipöytä – ei ehkä trendikkäin, mutta se käytännöllisin!

Mikäs sieltä keittiön välitilan ikkunasta pilkistää? No sehän on spagettikattila taustanaan vatsamakkarat!

Pinterest-ratkaisut, kahden kerroksen olohuoneet ja saunan lasiseinät. Nämä sisustusratkaisut tulivat mainituksi, kun kysyimme sisustussuunnittelijoilta, mihin sudenkuoppaan moni trendisisustaja haksahtaa. Kalanruotoparketti on ihastuttavan ylellinen ja trendikäskin, mutta se tuskin istuu 1980-luvun kerrostalokaksioon.

Saman jutun yhteydessä kysyimme lukijoilta, mikä sisustustrendi on erityisen turhauttava. Aihe herätti paljon ajatuksia – kymmenet ihmiset kertoivat omakohtaisesti siitä, mitkä tämän hetken trendeistä ovat oikeastaan melko kehnoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toisin sanottuna: mieti kahdesti ennen kuin päädyt näihin ratkaisuihin remontoidessasi tai sisustaessasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Metallisävyjen sekasorto

Eräällä vastaajista oli napakka mielipide trendikkäistä sävyvalinnoista:

”Kaikki haluavat kylpyhuoneeseen Pinterestistä tuttuja kultaisia tai messinkisiä yksityiskohtia, kuten hanan ja suihkun, mutta samaan aikaan lattiakaivo, vessanpöntön nuppi ja käsisuihku ovatkin hopeanharmaat. Ylelliset yksityiskohdat näyttävät melko halvalta tavallisessa kylpyhuoneessa.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neil Perry (@npphotographer) on

2. Tahmaystävälliset pinnat keittiössä

Yksi sana: sormenjäljet. Jos niitä voi välttää, monen mielestä se kannattaa.

”Korkeakiiltoiset ja rosteriset pinnat keittiössä. Ei ole hauskaa pyyhkiä sormenjälkiä pinnoista koko ajan. Sama ongelma piilee trendikkäässä mustassa keittiössä, jonka pinnoilla näkyvät kaikki tahmatassujen jäljet”, vastauksissa tuskailtiin.

Tiedämme tunteen!

3. Rasvapölyiset avohyllyt

Trendikkäiden avohyllyjen kohdalla on hyvä miettiä, sopivatko ne varmasti omaan elämän- ja kokkailutyyliin. Myös ne saivat kuulla kunniansa kyselyssä:

”Keittiöön kaappien sijasta hankitut avoimet hyllyt, jotka keräävät pölyä julmetusti. Kaikkien tavaroiden pitää olla nätisti ojennuksessa, ja silloinkin näyttää vähän sekavalta.”

4. ”Vatsamakkaraikkunat”

Tätä emme olleet edes tulleet ajatelleeksi, ennen kuin eräs vastaaja sen kertoi:

”Omakotitalojen keittiöihin rakennettava ’vatsamakkaraikkuna’, eli kapea vaakatason ikkuna keittiön välitilassa. Ulkoa päin näkee spagettikattilan ja kokkaajan vatsamakkarat.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Puustelli keittiö (@puustelli) on

5. Tiskiallas, joka kammoksuu roiskuvaa vettä

Esteettisin ratkaisu ei aina ole se käytännöllisin. Yhtenä esimerkkinä mainittiin nykytrendin mukaiset keittiön tiskialtaat:

”Keittiön allasratkaisu, jossa on yksi lavuaari kapeilla reunoilla ja loput pöytäpinnasta esimerkiksi puuta. Tiskatessa vesi roiskuu ja valuu väkisinkin metalliosuuden ulkopuolelle. Ne epätrendikkäät metalliset tiskipöydät ovat käytännöllisimpiä.”

6. Koristeturhakkeet

Pitääkö kaikkien esineiden olla hyödyllisiä? Joidenkin mielestä pitää:

”Koriste-esineet, jotka ’pitää olla’ ja joilla ei tee yhtikäs mitään. Pari vuotta sitten joka kodissa oli puukämmen taiteltavilla sormilla. Kai tarkoitettu malliksi taidemaalareille, mutta mitään oikeaa käyttötarkoitusta tavaralla ei ole”, eräs vastaaja pohti.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAY (@haydesign) on

7. Olohuoneet ilman vapaata seinäpintaa

Koko seinän kokoiset ikkunat pääsivät myös listalle.

”Uusissa kohteissa saattaa olla yhdellä seinällä keittiö, yhdellä pelkkää ikkunaa ja molemmilla sivuseinillä jokin ovi. Mihin laitat perinteisesti seinää vasten tulevat kalusteet, kuten tv-tason, kirjahyllyt, pianon? Mitään niistä ei voi laittaa keskelle huonetta, ja ikkunaseinän edessä ne näyttäisivät oudoilta.”

8. Huokoinen marmori

Muuten kiva, mutta imaisee tahrat.

”Marmoritasot keittiössä ja iso marmorisaareke. Marmori on todella huokoinen ja elävä materiaali, johon jää helposti jälkiä. Jopa vesilasi voi jättää siihen näkyvän ympyrän.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kitchens of Instagram (@kitchens_of_insta) on

Vierailija

Minulla on keittiössä massiivipuiset tammitasot, ja ne ovat todella ärsyttävät. Jopa vesilasista jää niihin jälki! Pesuainepullosta tippui pari pisaraa, ja en huomannut niitä heti, lopputuloksena todella tummat jäljet, joita ei saa pois kuin ehkä hiomalla. Tasot ovat olleet alle vuoden ja tekisi mieli jo vaihtaa ne vaikka kiveen tai johonkin helppohoitoiseen melamiiniin tms. Ei enää ikinä tuollaisia!

Vierailija

Ne jättimäiset ikkunat on kyllä todella kummallinen trendi. Täällä päin Espoota, missä asumme, aikalailla kaikkiin uusiin omakoti- ja paritalokoteihin sellaiset tehdään. Vähän muuton jälkeen niitä ikkunoita aletaan sitten peittää erilaisin verho- ja ikkunatarraratkaisuin: vain harvat haluavat oikeasti asua näyteikkunassa. Ohikulkija näkee suojaamattomista isoista ikkunoista aivan kaiken olohuoneista ja keittiöistä, joskus myös makuuhuoneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla