Kodin Kuvalehti
Ei taaskaan mitään päällepantavaa! Tuttu tunne?
Ei taaskaan mitään päällepantavaa! Tuttu tunne?

Ammattijärjestäjä kertoo, että on olemassa viisi erilaista pukeutujatyyppiä – ja viisi eri syytä, miksi vaatekaapista ei mukamas löydy mitään päällepantavaa. Mikä sinä olet?

Usein syynä on se, että vaatteita on kerta kaikkiaan liikaa. Käyttövaatteet hautautuvat kaikkien mahdollisten kotivaatteiden, villapaitojen ja verkkareiden sekaan.

Toinen syy voi olla se, että vaatekaapin koostumus on väärä. Vaatteet eivät sovi toisiinsa tai niille ei vaan löydy käyttötarkoitusta kodin seinien ulkopuolella.

Ammattijärjestäjä ja bloggaaja Ilana Aalto sanoo, että vastaus voi löytyä myös persoonastasi. Jos elät fiilistellen, et todennäköisesti halua luopua mistään vaatekappaleesta – ethän voi etukäteen tietää, minkälainen tunnelma juuri huomenna on. Toiset taas antavat lempipaitansa kulua vaikka puhki ennemmin kuin lähtevät shoppailemaan ja hikoilemaan sovituskoppeihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aalto kertoo, että on olemassa viisi erilaista pukeutujatyyppiä – ja viisi eri syytä, miksi et löydä vaatekaapistasi mitään. Mikä sinä olet?


Kummasta vaatekaapista löytyy helpommin päällepantavaa?
 


Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kummasta vaatekaapista löytää helpommin päällepantavaa? Voisivatko nämä kaksi kuvaa selittää, miksi pukeutuminen tuottaa toisille enemmän tuskaa kuin toisille?

1. Fiilispukeutuja

Katsot aamulla ulos ikkunasta ja tiedät saman tien, onko päivästä tulossa punainen vai keltainen. Fiilistelet, inspiroidut ja toteutat luovuuttasi vaatteilla. Vaatehyllysi pursuavat ja henkaritangot notkuvat. Kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen joukosta on vaikea löytää juuri sitä oikeaa.

Luovuuden lähde ei sammu, vaikka vaatekaappia vähän karsisikin.

Vinkki: Luovu liian pienistä vaatteista tai vaatteista, joita et ole käyttänyt pitkään aikaan tai jotka eivät istu. Ne eivät nostata fiilistä.

2. Vuosikertafashionista

Hamstraat 70-luvun leveälahkeisia sammareita ja 90-luvun olkatoppausjakkuja, koska tiedät, että jonain päivänä ne tulevat taas muotiin. Ajankohtaiset asut hukkuvat eri vuosikymmeniltä peräisin olevien keräilyaarteiden sekaan. Koska vaatteiden keräily on tärkeä harrastus, poisheittämistä ei sinulta voi oikein vaatia.

Mieti myös, puetko vaatteen todella päällesi 2010-luvulla, jos et käyttänyt sitä 80-luvullakaan?

Vinkki: Vaatteet voi järjestää hyvin. Vuosikertavaatteet voi koota omaan varastoonsa, jossa ne lisäksi kannattaa luokitella omiin osastoihinsa.

3. Sitkuttelija

Säilytät pieneksi käyneitä vaatteita ”tavoitevaatteina”, jotka muistuttavat sinua siitä, että jonain kauniina päivänä aiot vielä laihduttaa. Vedät aamuisin viidet väärän kokoiset housut jalkaan ennen kuin ne oikeat löytyvät.

Tee asennemuutos. Miksi tavoitella koko ajan sitä, mistä tulee riittämättömyyden tunne tai paha mieli?

Upeita vaatteita löytyy monenmuotoisille ja -kokoisille ihmisille.

Vinkki: Heitä pahan mielen tavoitevaatteet kierrätykseen ja muista, että olet omana itsenäsi ihana.


4. Supershoppaaja

Ostat ihanan mekon, mutta et käytä sitä, koska etsit ikuisesti siihen täydellisesti sopivaa jakkua tai puuttuvaa palaa alennusmyynneistä. Uudet löydöt unohtuvat ostoskasseihin tai roikkuvat koskemattomina henkareissa hintalappuineen.

Mieti, mikä muu asia voisi tuoda saman tunteen kuin shoppailu. Ystävien kanssa lorvailu? Löytöjen tekeminen taidegalleriassa, jossa heräteostosten teko ei olisi niin helppoa kuin vaatekaupassa?

Vinkki: Koska vaatekaapissasi on paljon vaatteita, kokoa niistä eri käyttötarkoituksiin sopivia ”vaatekapseleita”. Koosta vaikkapa työ-, harrastus- ja kotivaatekapselit, jotka sisältävät keskenään yhteensopivia vaatteita.

5. Aliostaja

Et löydä vaatekaapista mitään siistiä päällepantavaa. Vaatteiden ostaminen on työlästä, kun mieleisiä vaatteita on vaikea löytää eikä vaatekaupoissa kiertely tai vaatteiden sovittelu innosta. Vaatteesi reikiintyvät päälle.

Ota stylisti tai pukeutumisneuvoja avuksi vaatteiden etsimisessä, niin pääset itse helpommalla.

Vinkki: Kapselivaatekaappi auttaa myös aliostajaa, koska voit suunnitelmallisesti miettiä, mitä tarvitset. Kun tiedät, että tarvitset sinisen bleiserin ja mustat housut, voit keskittyä vain ja ainoastaan niiden etsimiseen.

Pukeutumistyypit laati ja vinkit antoi ammattijärjestäjä ja bloggaaja Ilana Aalto.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

mummo 66 v.itä-H:ki

Pukeutumisen säätelee kukkaroni. Joten satsaan hyviin lenkki kenkiin.Verkkareihin tuulen ja sateen pitävään takiin, T-paitoihin  ja muutamaan villa-takiin.Koska ulkoilen  yksin paljon säällä kuin säällä.Tuo laadukaat yö-unet ja mieli virkistyy ulkoilessa.Tosin ongelma tulee,ne harvat kerrat jos kutsu juhla heteen? Mitä päälle ja saataa käydä ahaa ostos,jolla ei sitten kenties ole käyttöä myöhemmin.

nappaSari

Nahkahame ja nahkahousut kovassa käytössä olleet jo vuosia, muutama laadukkaampi pusero ja sillä olen pärjännyt niin arjen kuin juhlat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla