Plankton-valoteos, Aurora-kynttilälyhty ja Divided-sohvapöytä ovat kaikki Elinan suunnittelemia.
Plankton-valoteos, Aurora-kynttilälyhty ja Divided-sohvapöytä ovat kaikki Elinan suunnittelemia.

Muotoilija Elina Ulvio kaipaa kotiinsa raikkautta, puoliso Matti Mikkola puolestaan rakastaa retroa ja villejä värejä. Pariskunnan koti on tasapainoinen yhdistelmä molempien mieltymyksiä.

Urbaanit näkymät saivat Elinan ja Matin ihastumaan kotiinsa.

1. Helsingin kattojen yllä

– Kun astuimme ensimmäisen kerran asuntoomme, sen yhdeksänkymmentälukuinen ilme ei oikein purrut meihin. Nähtyämme olohuoneen ikkunoista avautuvan maiseman, tiesimme kuitenkin oitis, että tässä olisi kotimme.

Ennen lapsen syntymää meillä oli tapana kivuta ikkunasta katolle. Miten ihanaa olikaan siemailla viiniä Helsingin kattojen yllä ja katsella Hietalahden sataman nostokurkia ja Koffin puiston takana kohoavia kirkontorneja. Tämän parempia näkymiä tuskin voi Helsingistä löytää. Siksi haluamme muokata kodista sellaisen, että voimme jäädä tähän myös lapsen kasvaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Kahvikuppimaalaus on häälahja DJPP:ltä ja nukkekoti Elinan lapsuusajan rakas leikkikalu. Puinen Divide-tuoli kuuluu Made by Choicen mallistoon. Gravity-veistos puolestaan on prototyyppi.

2. Elämän kollaasi

– Meille on tärkeää, että kotimme kuvastaa sekä minua että Mattia. Tyyliemme yhteensovittaminen ei kuitenkaan ole ollut aivan helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun aikanaan muutimme yhteen, oma tyylini oli vielä minimalistinen. Matti sen sijaan oli ympäröinyt itsensä retroaarteilla. Onneksi olemme vuosien aikana löytäneet tasapainon mieltymystemme välillä.

Ajatus kerralla sisustetusta kodista on vieras, ja kodin ilme on saanut rakentua vähitellen, pakottamatta. On ihanaa, että ympärillämme olevat esineet kertovat tarinoita eri elämänvaiheista ja myös meille rakkaista ihmisistä.

Hakolan mallistoon kuuluvan Elinan Lampi-peilin prototyypit kehystävät ulko-ovea. Lampi sai inspiraationsa veden pinnan heijastuksista.

3. Protopaja

– Koti on minulle se paikka, jossa suurin osa ideoistani syntyy. Täällä voin rauhassa uppoutua omaan, luovuutta ruokkivaan maailmaani. Vaikka nautin sosiaalisuudesta, itsekseen oleminen on työn luovassa vaiheessa minulle välttämätöntä.

Testaan suunnittelemiani tuotteita kotona käytännössä, ja useat kotimme huonekaluista ovat protojani. Monet suunnittelemistani tuotteista ovat alun perin syntyneet kotimme tarpeisiin. Jotkut niistä ovat jo löytäneet valmistajan, toiset taas odottavat jatkokehitystä. Osa protoistani taas saa jäädä uniikeiksi teoksiksi.

Keittiö avautuu olohuoneeseen. Valaisimissa ja keittiön yksityiskohdissa toistuva oranssi on Matin lempiväri.

4. Kokkailu

– Ruoanlaitto on aina ollut Matin intohimo, ja hän on saanut minutkin innostumaan siitä. Iltaisin kokkailemme yhdessä ja nautimme hyvästä ruoasta.

Vietämme paljon aikaa keittiössä, ja siksi meille on tärkeää, että avokeittiö on yhteydessä olohuoneeseen. Näin kenenkään ei tarvitse sulkeutua yksin keittiöön, vaan ruokaa laittaessaan voi samalla jutella muiden kanssa. Remontin yhteydessä korotimme keittiön pari porrasaskelmaa ylemmäksi, jotta voimme nauttia olohuoneen ikkunoista avautuvista näkymistä.

Trendeissä ja tyylisuuntauksissa Elinaa kiinnostaa se, mitä ne kertovat omasta ajastaan. Nykymuoti inspiroi häntä. Suosikkivaatteensa Elina on ripustanut orrelle makuuhuoneen seinälle.

5. Oranssi balanssi

– Opiskeluaikana altistuin minimalistisen tyylisuunnan aivopesulle. Onneksi osasin valmistuttuani päästää irti niukkuudesta sekä tiukasta mustavalkoisuudesta ja olen oppinut nauttimaan värien ilotulituksesta.

Värinkäyttöni on kuitenkin rajattua, ja värien vastapainoksi kaipaan raikkautta. Muuten kaikki menee tukkoon, eikä mikään enää erotu. Olemme keskustelleet tästä paljon Matin kanssa. Hänen suhteensa väreihin on paljon villimpi kuin minun. Kun tapasimme, hänen kotinsa oli oranssi lattiasta kattoon. Nyt olemme löytäneet kotona tasapainon, joka tuntuu molemmista hyvältä.

Tämä on Glorian Kodin artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Juttu on ensimmäisenä ilmestynyt helmikuun 2019 Glorian Kodissa.

Asukkaat: Muotoilija Elina Ulvio ja musiikkituottaja Matti Mikkola poikansa kanssa.

Koti: 65-neliöinen ullakkohuoneisto 1930-luvun kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla