Piikikäs kaktus ei kuulemma toivota tervetulleeksi kotiin. Sama vaikutus on masentavasti nimetyillä kirjoilla. Kuva: Shutterstock
Piikikäs kaktus ei kuulemma toivota tervetulleeksi kotiin. Sama vaikutus on masentavasti nimetyillä kirjoilla. Kuva: Shutterstock

Brittiläinen sisustusterapeutti kertoo, mistä tunnistaa kodin, joka pitää naisen sinkkuna. 

Esittävätkö taulut kotonasi itsenäisiä naisia?

Nukutko sängyssä, jonka jaoit edellisen kumppanisi kanssa? 

Käytätkö edelleen tavaroita, jotka olet saanut entisiltä ystäviltä tai kumppaneilta?

Jos vastaat kyllä, kyllä ja kyllä, saatat asua miehenkarkottajassa. Näin väittää ”sisustusterapeutti” Suzanne Roynon Daily Mailin mukaan. Voit tehdä tarkemman testin asumisesi tilasta tämän jutun lopussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tilaa miehelle

Suzanne Roynon on konmarituksen, feng shuin ja elämäntaitovalmennuksen ammattilainen, joka auttaa asiakkaitaan pääsemään elämässä eteenpäin karsimisen keinoin. Daily Mailissa hän antaa tiukkaa palautetta toimittaja Liz Hoggardille, joka on sisustanut värikkään sinkkukotinsa itsensä näköiseksi.

– Tämä on vahvan, itsenäisen naisen koti. Mutta se antaa seuraavan viestin: ”Pärjään hyvin itsekseni. En tarvitse ketään muuta. Viihdyn ihan täydellisesti tällaisena kuin olen. Älä ryttyile minulle”, Roynon tulkitsee. 

Suomalaiseen korvaan Hoggardin kodin ”viesti” ei kuulosta yhtään hassummalta: kukapa ei haluaisi kotinsa ilmentävän itsevarmuutta ja itsenäisyyttä?

Roynon kuitenkin epäilee, että koti on syy Hoggardin sinkkuuteen.

– Kun olen saanut hienosäädettyä asioita, täällä on tilaa miehelle, hän lupaa. 

Sisustusterapeutti vaalii ilmeisesti ikivanhaa ajatusta, jonka mukaan itsevarmat naiset ovat miesten mielestä epäviehättäviä.

Konmarista parittajaksi

Kodin järjestely mahdollisimman miesystävälliseksi on taas yksi uusi käänne maailmanlaajuisessa konmari-huumassa.

Marie Kondon alkuperäisteoksessa lupaillaan, että kotia järjestelemällä voi päästä lähemmäs sellaista elämää, jota todella haluaa elää. Marituksen lähtökohtana tosin pitäisi olla oma fiilis tavaroista – ei se, että naisen itsellisyydestä kertovat tavarat heitetään kaatopaikalle, jotta mies uskaltaisi seurustelemaan. 

Seuraavalla leikkimielisellä pikatestillä voit selvittää, onko sinun asuntosi miehenkarkottaja Suzanne Roynonin standardeilla mitattuna. 

Vierailija

Pahin miehenkarkotin ovat ne hemmetin "Live, laugh & love" ym. tuherrukset seinillä. Hakaristinkin olisi vähemmän epämiellyttävä yllätys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla